www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup elektronskih elementov preko Aliexpresa (China)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blsku
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Okt 2020 19:39
Aktiv.: 0.85
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2020 12:23 am    Naslov sporočila:  Nakup elektronskih elementov preko Aliexpresa (China) Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Odločam se, da bi preko Aliexpresa nakupil nekaj elektronskih elementov (SMD in navadni upori, kondenzatorji, čipi, mikrokontrolerji...)
- Zanima me ali je pri tovrstnih elementih kakšna razlika v kvaliteti samih elementov, če zadevo kupim preko aliexpresa ali npr v slovenskih trgovinah? A je kdo opazil kako razliko glede na to, da se po spletu piše, da je 99% vseh teh elementov narejenih na Kitajskem?
- Glede na to, da je znesek okrog 50 EUR bom najverjetneje primoran plačati v Sloveniji dodatno še DDV. Ali lahko kdo, ki je ze kupoval večje vrednosti iz Kitajske napiše, kakšen je sam postopek.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2020 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko ti samo povem kako je bilo ko sem kupoval nekaj dražjega (300€) z kitajske.
Paket so ustavili na carini in pozvali da naj pošljem carinsko dispozicijo in račun.
Pošta poslal SMS z uporabniškim imenom in geslom ki me je spustil na portal preko katerega sem nato naložil dokumente.
Naložil sem v petek popoldan paket sem dobil v ponedeljek zvečer.
Plačal sem stroške postopka in carino poštar pa je vse skupaj pripeljal na dom.
Mislim da nekje 88€ vse skupaj stroškov.

sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2020 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povezava

Zgoraj najdeš vse lepo napisano.

Pazi, ker zgoraj navedeno velja samo do 1.1. 2021. Potem carisnka uprava še bolj pristavlja svoj lonček in bo treba za vse pakete plačat DDV (tudi tiste pod 22 €). Bo pa še vedno veljalo da do 150 € na bo potrebno plačat carine. Bodo pa sigurno zaračunavali strošek postopka (ponavadi 5€).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni