www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Industrijska nostalgija S7200 + OP3

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13831
Aktiv.: 76.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2020 7:40 pm    Naslov sporočila:  Industrijska nostalgija S7200 + OP3 Odgovori s citatom

Zadnji teden sem se ukvarjal z eno aplikacijo, ki je bila grajena na osnovi dveh krmilnikov S7200. Sama krmilnika mi nista delala problema. Veliko sivih las pa mi je povzročil panel OP3. Prvi problem je bil kje dobiti program (protool), ki se uporablja za izdelavo panela.
Nikjer na spletu ga nisem našel. Na siemensovi strani so bile le neke nadgradnje. S panelom sem sicer pred leti delal, pa sem se spomnil, da imam nekje arhiv instalacije siemensove programirne konzole PG750. (če se prav spomnim je bila tam osnova W95)
Skraka po mukah sem program našel in ga "spravil" na en delavniški pc z winXP. (Win7 oz 10 so bili za program neznan OS Laughing )
Nasledni problem izdelava kabla. Programirati ga je možno preko RS232 al MPI. V danem primeru mi je bila na razpolago le prva varianta. Za dugo varianto bi moral imeti kartico z MPI izhodom - razni emulatorju USB -> mpi ne prdejo v poštev. V programu je možna izbira com1 ali com1 ali MPI. Priklop na panelu za serijsko programiranje je 6 pinski mikrovtikač. Naredim ustrezen kabel - probam zadeva NE dela Question . Spet nisem bil prepričan - hoče morda program "pravi" serijski port? Imel sem le emulator USB ->RS232. Ker imam v službi še en star PC s pravim COM portom sem vse zinšaliral še na tisti PC. Zadeva ne dela Evil or Very Mad
Ostali sta dve varianti - okvara panela, ki je bil sicer živ ali težave s kablom. Panel ima sicer test porta kjer lahko testiraš povezavo. (sklene se RX ter TX ter se izvede test)
Test ni šel skozi. OK odprem panel sklenem rx ter tx na samem konektorju. Test gre skozi Shocked Ok locirana napaka. Preverim kabel ter razporeditev - ni videt da bi bilo kaj narobe. Ok odščipnem konektor, ter stisnem novega. Izmerim, če so vsi pini skozi.
Vse ok. Sklenem rx ter tx na koncu kabla. Test ne gre skozi. Twisted Evil Ja - ugotovim iglice na konektorju so očitno nekoliko debelejše in ne sedejo v konektor Brick wall . Ko sem obrusil plastiko med pini je začela zadeva delati. Ker delovanje ni bilo najbolj sigurno sem prilotal 9 polni konektor na kabel in ga prilotal direkt na vezje.

Skratka zadeva je brez panela bila dana v rabo prejšni teden. Danes je šel zraven še panel.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1886
Aktiv.: 12.37
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 17, 2020 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf Protool ta mi je naredil prve sive lase.
Bi moral na kakem backupu še imeti namestitev, samo vprašanje kje.
Verjetno še na kakšnem IDE disku.

Vem pa da sem se namučil, da sem to dobil nekje na travniku.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elpollo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Prispevkov: 552
Aktiv.: 3.65
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2020 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Protool 6.0 SP3, kam naložim?

Edit: Filemanager mi ne dela. Sem naložil na Google Drive.

Pred instalacijo je potrebno spremeniti Compatibility v XP sp3 na datoteki Install.exe. Kot tudi po instalaciji v datoteki protool.exe. Zadeva meni deluje na W7 x64.

Google Drive link:

SIMATIC ProTool V6.0 SP3



Install Compatibility.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  33.39 KB
 Pogledana:  2 krat

Install Compatibility.PNG



Protool compatibility.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  57.66 KB
 Pogledana:  2 krat

Protool compatibility.PNG



Prootool capture.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  214.75 KB
 Pogledana:  5 krat

Prootool capture.PNG



_________________
Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13831
Aktiv.: 76.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2020 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elpollo hvala. Že vlečem. Morda mi še kdaj pride prav.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
panasonic
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Prispevkov: 389
Aktiv.: 2.18
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2020 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Eno vprašanje za vas, ki ste bolj v teh vodah...
A je možno iz panela OP3 narediti back-up programa in ga namestiti na nov panel?

_________________
LP Panasonic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13831
Aktiv.: 76.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 20, 2020 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se prav spomnim, z OP3 ni možno naredti backupa.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 46 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group