www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Shema za lab napajalnik
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 119
Aktiv.: 5.44
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 12:09 pm    Naslov sporočila:  Shema za lab napajalnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Delam laboratorijski napajalnik po teh navodilih:

http://reber.si/napajalniki/LM723/723_3A_01/index.htm

Je še nekaj stvari, ki mi niso jasne, zato sem pripravil eno shemo (glej sliko), da mi boste lažje odgovorili na moja vprašanja:

1. K napajalniku bom dodal ampervoltmeter (DSN-VC288), ki bo imel svoje napajanje. Zanima me, če sem pravilno povezal žičke za merjenje toka (debeli žički - črna in rdeča).
2. Ker bosta 2 trafoja (toroidni in navadni), me zanima ali sta lahko v ohišju pstavljena skupaj? Ali celo eden nad drugim - za varčevanje s prostorom...
3. Kakšne naj dam vrednosti diod in kondenzatorja za glajenje napetosti pri napajanju DSN-VC288 ? Izhodna AC napetost trafoja je 9.2V.
4. Ker bo to dvojni napajalnik, me zanima ali je bolje narediti eno PCB ploščico za vse skupaj ali naredim za vsakega posebej?
5. Čemu služi tokovna omejitev (P1 - 500 Ohm), oziroma v kakšnih primerih se to sploh uporablja? Če se odločim, da nebom imel te opcije - ali samo odstranim ta potenciometer iz sheme, ali moram dodati kakšen drug element namesto njega?



labnapajalnik001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  322.17 KB
 Pogledana:  89 krat

labnapajalnik001.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3772
Aktiv.: 20.60
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1 meritev toka obe debeli sta rdeči ( če se pojavi predznak samo zamenjaš žici) par mV
padca

2 lahko

3 daš lahko cca 0,25-1A diode oziroma mostič kar pač imaš , kondenzator 1000-2000uF
ampak potem bboš imel napetost precej višjo , potrebuješ še stabilni LDO npr LM
7809 ali kaj podobnega in dva manjša kondenzatorja za preprečevanje oscilacij
https://circuits-diy.com/9v-power-supply-using-lm7809-voltage-regulator-ic/

4 po želji ( če sta ločeni lahko obdeluješ vsako posebej če je kaj narobe

5 omejevanje toka skozi darlington tranzistorja Q1 ;Q2 ...PNP:NPN spoj pač omeji el tok skozi sklop (če je prav nastavljen ne bo poškodoval vezja ) ampak če je nastavljen prenizko vezje tudi ne bo dobilo dovolj el toka za svoje delovanje


-------------------------------------------------------------------------------------------
PS :
pazi trafo imaš 2x 24 V s srednjim odcepom ( skupnim ) navijanje je v isto smer le da je prekinjeno tako dobiš 48V AC ; isto pri trafotu za DVM

- če želiš 24 V in polni (dvojni ) tok žice morajo biti spojene tako da sta obe navitji
obrnjeni v isto smer ( sicer se odšteva medsebojna induktivnost )

Parallel Connected Secondary Transformer
https://www.electronics-tutorials.ws/transformer/multiple-winding-transformers.html

pike na sekundarnem navitju morajo biti povezane skupaj (smer navijanja)

- Če pa ti zadostuje tok na enem navitju 1x24 V potem OK
......... in lahko drugo polovico navitja tudi uporabiš za napajanje 9V merilnika
sicer bo malo večji padec napetosti vendar nimaš skoraj nobenega toka

_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 119
Aktiv.: 5.44
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi, pozabil sem omeniti pri 3. točki, da DSN-VC288 potrebuje napajanje od 4.5V do 24V. Kar je opisano tukaj:

http://www.mantech.co.za/datasheets/products/DSN-VC288.pdf

Aja, pa 2x24V toroid nima sredinskega odcepa. Ima 4 izhodne žičke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3772
Aktiv.: 20.60
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja pol ima on SEPIC regulator kar pomeni da je združen boost (dviguje napetost) in buck regulator (stopnjuje navzdol )

potem načeloma niti ne potrebuje neke dodatne regulacije ( škodi pa tudi ne )


koliko močan pa predvidevaš imeti ta napajalnik ? max 24V x 6A=

PS : sicer lepo da si se spravil v samogradnjo trenutno pa so najbolj praktični napajalniki

https://www.ebay.com/itm/RD6018-RD6018W-USB-WiFi-DC-Voltage-Step-Down-Power-Supply-Buck-Converter/184570761967

+ napajalni modul

https://www.ebay.com/itm/DC-60V-20A-LED-Driver-60-Volt-20-Amp-Switch-Transformer-60Vdc-1200W-Power-Supply/184106406920

izziv pa je naredit kakšen pametni filter da znižaš valovitost (ripple ) izhoda

_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_Š
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 261
Aktiv.: 4.50
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 3:30 pm    Naslov sporočila:  Re: Shema za lab napajalnik Odgovori s citatom

SlyCrespo je napisal/a:
Pozdravljeni!
Delam laboratorijski napajalnik po teh navodilih:

http://reber.si/napajalniki/LM723/723_3A_01/index.htm

Zelo pohvalno. Pa še shemo si zelo lepo zrisal. Applause
Me zelo zanima končni izdelek.

PS: Na ohišje daj stikalo za 230V in varovalko pred obema trafotoma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tlogar
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Mar 2015 16:57
Prispevkov: 88
Aktiv.: 1.24

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede kondenzatorja. Ker imaš polnovalno usmerjanje ti v upoštev pride tale enačba.

y = 1/(2*f*Rb*C),

pri čemer so: y = valovitost [%]
f = frekvenca [50Hz]
Rb = upornost bremena [ohm]
C = kapacitivnost gladilnega kondenzatorja [F]

Če poznaš približno upornost tvojega modula ali pa jo morda pomeriš in si izbereš valovitost, si lahko določis vrednost gladilnega kondenzatorja.[/list]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 535
Aktiv.: 2.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če že imaš ločeno napajanje merilnega modula, potem naj bo res ločeno.


Zajeta slika.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  119.34 KB
 Pogledana:  4 krat

Zajeta slika.PNG



Zajeta slika1.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  52.39 KB
 Pogledana:  2 krat

Zajeta slika1.PNG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 535
Aktiv.: 2.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za pravilno merjenje izhodne napetosti bo meritev toka seveda potrebno prestaviti v negativno vejo izhoda.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 119
Aktiv.: 5.44
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, sem popravil zadeve. Prosim, da mi še sporočite morebitne napake..


labnapajalnik002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  320.7 KB
 Pogledana:  33 krat

labnapajalnik002.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2058
Aktiv.: 11.24
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se zdi pravilno.

Sicer pa iz navodil za DSCN-VC288 sklepam, da ni potrebno, da je napajanje ločeno. Najbrž sta obe črni žici znotraj modula vezani skupaj, kar lahko izmeriš.
Lahko bi torej le dodal ločen regulator, ki bi poskrbel, da modul ne dobi več kot 30V napajanja. Seveda pa bi potem LM723 preko R5 zaznaval tudi porabo tega modula.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 535
Aktiv.: 2.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 8:21 pm    Naslov sporočila:  Re: Shema za lab napajalnik Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:


PS: Na ohišje daj stikalo za 230V in varovalko pred obema trafotoma.


Kot je Iztok_Š omenil. Na primarno stran toroidnega transformatorja počasno 1A ali celo 2A varovalko. Na primarno stran transformatorčka za napajanje merilnika ogovarjajočo varovalko (nisi napisal moči transformatorčka) sklepam, da bi bila 0,1A dovolj. Stikalo za vklop vsaj 2A 240Vac.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 119
Aktiv.: 5.44
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MOND, pozabil sem omeniti, da bo to dvojni takšen napajalnik. Torej bosta dve takšni vezji, ki ju bo toroid napajal. Se v tem primeru amperaža varovalk podvoji?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 535
Aktiv.: 2.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amperaža varovalk je vezana na moč porabnika. Toroidni transformator (večji) ima precej velike zagonske tokove, zato sem omenil počasno varovalko. Če ima transformator 300VA ali več, je skoraj nujno izdelati zakasnilno vezje vklopa. Mislim da pri 150VA transformatorju to ne bo potrebno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 119
Aktiv.: 5.44
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2021 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, kakšne so pa počasne varovalke?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 535
Aktiv.: 2.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2021 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu so po izgledu popolnoma enake, kot hitre. Le črke v oznaki so drugačne. Nekaj o označevanju sem kar googla vprašal, da ne razlagam preveč:
https://www.swe-check.com.au/pages/learn_fuse_markings.php
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 36 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group