|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kennman Član

Pridružen-a: Sre 08 Nov 2006 18:36 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2021 12:42 pm Naslov sporočila: Spajanje, lepljenje, lotanje.... |
|
|
Pozdravljeni vsi,
imam nekoliko nenavadno vprašanje, a nisem vedel, kje naj ga zastavim.
Pred časom ste mi pomagali pri urejanju vezja za zapiranje/odpiranje lopute za izpusni lonec, pa sem rekel, tukaj fantje vedo kako in kaj.
Torej, žena ima zeloo draga očala, ki so se ji poškodovala, in je počil ključni del stainless steel okvirja.
Zanima me, kaj bi bilo v tem primeru najbolje... da se zadeva ne bi dokončno zlomila, oz da bi jih lahko uporabljala še nekaj časa.
Torej, zalepiti, zapikati, .... zraven je plastika, torej neko hudo segrevanje odpade...
Prilagam slike in prosim za mnenje...
Najlepša hvala vsem!
Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobiStrom Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2021 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo,
Si kaj povprašal pri profesionalcih? Vpiši "poravilo očal" v brskalnik....
Za tole bi moral najbrž moral vzeti ven stekla. Odbrusiti okvir, da dobiš ven kovinski del, mikro varjenje ali trdo lotanje, potem pa nazaj zaliti, brušenje, poliranje,...
Težka bo brez izkušenj in profi orodja. _________________ LP Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2021 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z predhodnim sporočilom.
Stopi do prvega zlatarja, ki se ukvarja s popravilom nakita. Ta ti bo zagotovo lahko pomagal. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.65 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2021 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jez sem podoben "lom" kar zalotal. Na hitro brez pregrevanja. Ne vem sicer kakšen material je bil, ampak drži že nekaj let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 567 Aktiv.: 5.77
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2021 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče lasersko varjenje. Tisto bi še meni kakšenkrat prišlo prav. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2754 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2021 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je očala popravil optik.
In ko si omenil draga očala, sedaj so očala postala zelo dostopna tudi pri nas. Pri optikih so lahko več 100 eur, dobiš pa jih tudi pri nas za stotaka ali pa 2, ne pa za 5 njih ali več, kot je to običajno pri običajnih optikih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joztom Član

Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42 Prispevkov: 275 Aktiv.: 2.96 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2021 2:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Najceneje in najboljše je na Zenni.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni