www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Paypal- prejem denarja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.92
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 1:05 pm    Naslov sporočila:  Paypal- prejem denarja Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Ali lahko nekdo dobi nazaj denar, po tem, ko mi je nakazal denar na Paypal račun?
Eno zadevo prodajam preko italjanskega Subito, poslal bi priporočeno, po tem, ko bi videl nakazilo.
Dogovorjeno je bilo preko telefona.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Aktiv.: 2.27
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je kupec nategun ti marsikatero pisno in email potrdilo včasih ne pomaga, kaj šele ustni dogovor.

Denar lahko kupec zahteva nazaj v primeru, da je nekaj z predemetom narobe, ni prispelo itd... nekateri to izkoriščajo in zahtevajo denar tudi, če ni nič narobe.

Vem, da to velja za plačilo kot storitev, če ti pa nakaže denar kot friends and family, tam pa nevem ča lahko zahteva nazaj.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno te dni sem imel en spor z italijanom za transfer trak za laserski printer kupljen preko ebaya.
Denar je takoj vrnil kar ga je rešilo negativnih pik je dobu pa nevtralne in negativno grajo.
Iz paypala gre denar direkt na predplačniško kartico in tam ga preložim.

sicer si preberi

https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/refunded-returns/general-conditions

verjetno italijanski portal nima kakšne hude zaščite ...kot bolha ?

hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz Slovenije nisem mogel objaviti oglasa, ker zahteva italjansko telefonsko številko kamor ti pošljejo potrditveno kodo. Zame je oglas objavila prijateljica iz Trsta, ki interesentu pošlje moje kontaktne podatke, če jo kontaktirajo.
Ker je tip iz drugega konca Italije se dogovoarjamo kako glede plačila.
Sem mu rekel, da imam zadevo tudi naEbayu, pa pravi, da je ne vidi čeprav sem mu poslal link. Sedaj pravi, da mi zaupa in mi nakaže na Paypal ceno. Ko vidim nakazilo pa naj bi poslal.
Zato sprašujem, če lahko kakorkoli zahteva nazaj denar, po tem, ko mu bom poslal pošiljko?
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2021 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj ti nakaže na osebni račun, provizija je manjša kot na Paypal.
Na Paypal je brez provizije le, če je transakcija kot "send money to family or friends" in seveda če ima plačnik ta denar že v "paypal balance" in mislim da če ima osebni račun povezan s paypalom, nekaj takega. Iz "balance" je zagotovo brez provizije, seveda če denar ostane v EU. Pri tovrstni transakciji na paypalu ne more zahtevati denarja nazaj, ker je brez provizije in se paypal s tem ne bo ukvarjal, ker niso pokasirali provizije.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ogblaz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Mar 2016 12:08
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2021 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je sumljivo, da ne vidi oglasa...Če ti nakaže kot family and friends je manjša provizija in ni paypal zaščite zato ne bo mogel zahtevati ničesar.
Če že prodaš pazi, da ti ne pošlje fake potrdila za plačilo na ebay. Poglej na svojem računu, njegovih linkov ne klikaj!

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2021 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni