Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2021 6:36 pm Naslov sporočila: S čim zatreti mah na tlakovcih? |
|
|
Ravno sem se lotil čiščenja tlakovcev z visokotlačnim čistilcem in turbo šobo. Vsako leto mi čiščenje vzame teden dni. Letos ga je izjemno veliko. Kaka ideja s čim premazati očiščene tlakovce, da bo maha manj? Čez leto sem parkrat poskusil bumefekt - žal brez efekta . Edino kar sem slučajno ugotovil - razbit kozarec kislih kumaric - mah ne mara kisa. Na mestu razlitja se je posušil. Sem sicer kasneje del tlakovcev polil s kisom. Mah se je delno posušil, a bilo ga je preveč. Letos bom čez leto parkrat poskuil tlakovce poškropiti z kisom. Bom videl, če bo kaj pomagalo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2021 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evrospin ,Varikina, Najceneje (1€ 2litra) in res dobiš enkratne rezultate .
Je pa to belilo , tako, da velja najprej testirati kakšne barve potem ostanejo tlakovci.
Kjerkoli je ta nadležna plesen ali mahovje dela čudeže..
Če so velike površine je najbolje z kako večjo škropilko , drugače pa gre tudi z "šprico" z razmaščevalcem ali za steklo...
Razumljivo je potrebna previdnost če so zdraven rastline.
Enako učinkovito je za fasade..
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2021 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
V kmetijski trgovini povprašaj po "Zeleni Galici" zagotovo deluje...
_________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2021 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
za čiščenje tal (topli pod) uporabim nekaj litrov vode in prvo čistilo ki mi pride pod roke - cet, kakšen razmaščevalec za kuhinjo, namensko čistilo za tla, itd. Po uporabi to zlijem na določen del dvorišča s tlakovci, in tam ni nič zelenega.
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2021 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
... ali modra galica. Zadostuje že, če je v bližini baker, preko katerega se spira voda.
Zanesljivo deluje, je pa v nekaterih primerih to tečko izvesti - zbiralci kovin itd...
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoky2 Neznanec

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2014 17:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02 Kraj: Beltinci
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2021 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelena galica pušča rjave madeže na betonu in ni primerna za tlakovce. Se pa obnese npr.na travi.
Lp
zoky2
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2021 6:48 am Naslov sporočila: Re: S čim zatreti mah na tlakovcih? |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Ravno sem se lotil čiščenja tlakovcev z visokotlačnim čistilcem in turbo šobo. Vsako leto mi čiščenje vzame teden dni. Letos ga je izjemno veliko. Kaka ideja s čim premazati očiščene tlakovce, da bo maha manj? Čez leto sem parkrat poskusil bumefekt - žal brez efekta . Edino kar sem slučajno ugotovil - razbit kozarec kislih kumaric - mah ne mara kisa. Na mestu razlitja se je posušil. Sem sicer kasneje del tlakovcev polil s kisom. Mah se je delno posušil, a bilo ga je preveč. Letos bom čez leto parkrat poskuil tlakovce poškropiti z kisom. Bom videl, če bo kaj pomagalo. |
Če potrebuješ kisa , ti ga dam nekaj L..P
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.51
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2021 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Brener za polaganje izolacije. Samo je treba ponavljati.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2021 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Mah raste na kisli podlagi.
Apno pomaga za uravnavanje ph-ja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2021 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za zanimive ideje. Kar nekaj sem jih poskusil.
mosqito je napisal/a: |
Brener za polaganje izolacije. Samo je treba ponavljati. |
Tudi tole sem poskusil. Kupil sem celno namenski gorilnik. Prej očistiš tlakovce z visokotlačnim čistilcem kot z gorilnikom.
Naredil nekaj podobnega iz stare električne kosilnice. Na nož sem pritirdil žične krtače. Zadeva deluje - je pa nevarna za okolico zaradi pršenja delcev.
144300 je napisal/a: |
Če potrebuješ kisa , ti ga dam nekaj L..P |
Hvala za ponudbo. Ne potrebujem. Imam domač kis
Ostalo "kemijo" bom poskusil čez leto.
Še vprašanje.
A obstaja kaka posebna mivka za fugiranje oz. ji kaj dodati da ne bo takoj začela rasti trava? običajno sem po pranju tlakovce sfugiral z običajnim "figasand-om".
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.51
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2021 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mivka za fugiranje http://www.kema.si/product/fuga-sand-80/ je čisto navadna kremenčeva mivka, le da je sušena in zaradi tega zelo sipka, da zaleze v fuge.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2021 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred petimi leti sem si sestavil vrtno ograjo iz vodoravnih alu nosilcev in pokončnih desk iz lesnega kompozita (WPC). Po petih letih je na senčni strani že lepo plesniva (mah? plesen? ). Me je kar presenetilo, sem pričakoval, da bo to ograja brez vzdrževanja.
Kakšen nasvet, kako naj se lotim čiščenja te plesni oz. mahu ?
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
481.47 KB |
Pogledana: |
14 krat |

|
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2021 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Karcher ... Pa ne se sekirat, tudi na plastiki je isto, glih prejsnji teden sem pucal ...
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|