|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 7:11 pm Naslov sporočila: programator STK200/300 |
|
|
Zanima me namreč če je kdo izmed vas programator STK200/300 kdaj že priključil na windows 2003 server?
Ste lahko programirali, ali ste mmogoče imeli kakšen problem zaradi windowsov?
Hvala!
Tokrat sem temo razdelil in novo pustil tule, prihodnjič leti v smeti ! VolkD _________________ Lp
Tomaž, S57KO
Nazadnje urejal/a trobida Sre Sep 20, 2006 6:21 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
STK200 je programator, ki je pravzaprav vmesnik med PC in mikrokontrolerjem. Probleme, ki bi jih znal imeti lahko povzroči predvsem SW.
Torej ? Kateri program te zanima ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva dela preko LPT porta mar ne? Problem lahko nastane zaradi neposrednega dostopa do IO pomnilniskih lokacij, kar pa novejsim win ni vsec. Poskusi pridobiti dostop do tega s pomocjo dolocenih programov. Ne spomnim se imena tega programa, iskat pa nimam casa... itak sibam naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponyprog 2000 teh problemov nima. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 6:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me samo osnovni Bascom AVR. Tako ali tako s tem delam bolj malo, a vseeno kdaj prav pride. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.90
|
Objavljeno: Sob Sep 23, 2006 11:08 pm Naslov sporočila: STK200/STK300 in AT89s8252 |
|
|
Sem izdelal programator STK200 in poskušal z njim programirati AT89s8252 in to direkt v Bascomu in s pomočjo Pony Prog-a. Z nobenim od omenjenih programov mi ni uspelo zadeve sprogramirati. Sicer lepo piše, da je ta kontroler mogoče sprogramirati s tem programatorjem, ampak nič.
Ima kdo kakšne izkušnje, oziroma ve kdo kaj bi lahko bilo narobe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svizec75 Neznanec

Pridružen-a: Tor 26 Sep 2006 15:13 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Tor Sep 26, 2006 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem delal na STK300 "programatorju" preko CodeVision C compilerja. Imel sem probleme z zakasnitvami prek LPT kabla. Linije STK300 SPI protokola sem poleg programiranja uporabljal tudi za komunikacijo s PCakom preko sistemskega LPT driverja.
Na sistemu W2K je stvar delovala, na XPjih pa nekako ni hotla. Na xp sistemu sem ugotovil, da moraš vstavljati dodatne cikle zakasnitve, oziroma izmerit hitrost procesorja z RTDSC ukazom. Ko sem zadevo tako "kalibriral" je delovala, sicer pa ne. CodeVision prevajalnik ima to rešeno po domače z delay multiplierjem, ki ga štelaš.
Kamoli sreče, da bi prčakval da bi zadeva delala na 2K3 serverju. Brez prilagoditev definitivno ne.
Podobno sem "dogajal" enkrat ko sem pisal driver za I2C protokol preko LPTja.
Sploh je višek vsega nastopil ko sem enkrat delal optično ločeno varianto tega programatorja. Tam se je pa res drastično poznala potreba po vstavljanju zakasnitev.
Če lahko prebereš chip ID, potem je to že 1. korak. Sicer preveri z osciloskopom, al so SDI, SDO, SCK in RST vse časovno usklajene po specifikacijah mikrokontrolerja. Če to špila, probej če da ni mikrokontroler skurjen.
Prosim, če uporabljaš pravilno slovenščino.
1. opozorilo. _________________ Verbae volant, scripta manent. Labor omnia vincit improbus. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni