|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.36 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sob Okt 20, 2007 12:18 pm Naslov sporočila: Peč na petrolej |
|
|
Pozdrav!
Zanima me zakaj se mi peč noče ogreti. Spodaj kjer stenj ali kako se mu že reče je samo malo plavega ognja grelec oz. tista pokončna kovinska mreža pa se ne ogreje.
Stenj je bil lansko leto zamenjani pa ni bilo nič bolje. Ko je bila nova je pa grela kot noro.
Peč je firme Jamin če bo mogoče kdo vedel kaj je lahko narobe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.76 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sob Okt 20, 2007 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali lahko reguliraš višini stenja? Moja je gorela najbolje pri optimalni dolžini stenja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 20, 2007 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neustrezen ali star petrolej znata povzročati težave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.25 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2007 6:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem delal v podjetju ATLAS iz Celja, imeli smo ravno te peči na petrolej...stvar je takšna: ne govorijo zastonj, da naj ljudje uporabljajo original petrolej (vem da je dražji), ampak original je prečiščen in ne vsebuje žvepla... druga stvar za tak plamen je pa lahko to, ta se ti je taht, pravilno stenj, ki deluje kot pivnik petroleja že strdil zgoraj... Rešitev je ta, da ha dvigneš kolikor visoko se ga da in očistiš s kakšno krtačko...vse trde saje dol....drugače pa to delaj že pri novem stenju in zdržal bo seveda zelo zelo dolgo...
LP! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.90 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2007 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako peč sem dve leti uporabljal v delavnici in sedaj nočem niti slišati o teh pečeh.
Orodje je začelo rjaveti, na stenah se je pojavila plesen. Preje, ko sem ogreval ta prostor z elektriko, je bilo vse v redu. Uporabljal se Zibro petrolej, torej priporočen za te peči.
To je za ogrevanje kakih bifejev kjer se vrata stalno odpirajo. _________________ LP Sebastian
Nazadnje urejal/a sebastiant Ned Okt 21, 2007 11:55 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.19 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2007 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
sebastiant je napisal/a: |
Tako peč sem dve leti uporabljal v delavnici in sedaj nečem niti slišati o teh pečeh. |
Enako! Tudi sam ne maram več te peči. Razlog ni le v preveliki vlažnosti prostora, temveč tudi v tem, da me je neprestano bolela glava. Ne zaradi žveplenih ali kakih drugih hlapov, temveč zaradi pomanjkanja kisika.
Rešitev ogrevanja s tovrstno pečjo je torej slaba, saj ne ogrevam prostora zato, da ga bom sredi zime prezračeval ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.36 Kraj: MS
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2007 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa je res krivo da je petrolej še od lanske zime. Ja višino stenja lahko reguliram in imam vedno na optimalni dolžini!
VolkD to peč bomo uporabljali samo v kopalnici ko se bo kdo tuširal in nič več ker še ni narejenega radiatorja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.40 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2007 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene je pa najbolj motil smrad, ki ga proizvaja peč na petrolej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.75 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
...Enako! Tudi sam ne maram več te peči. Razlog ni le v preveliki vlažnosti prostora, temveč tudi v tem, da me je neprestano bolela glava. Ne zaradi žveplenih ali kakih drugih hlapov, temveč zaradi pomanjkanja kisika.. |
Tako na oko bi rekel, da taka peč ne porabi več kisika iz zraka, kot kakšna druga (na nafto). Vendar pa peč na nafto izdihne odpadne pline v dimnik in pri tem ustvari podtlak v prostoru. Zaradi podtlaka pride v prostor nov zrak. Vsekakor pa petrolej ne glede na čistočo ne more zgoreti tako, da bi ne ostalo nekaj škodljivih plinov (veliko ogljikovega dikosida, monoksid, kakšen dušikov oksid, saje, vodna para in tako naprej). Peči na tekoče gorivo brez dimnika so škodljive (skoraj) tako kot cigarete.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.49 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz z njimi grejem vikend. Samo peč je treba vključiti in izključiti zunaj. Ker drugače pa res smrdi. Vlage pa proizvede tudi veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.82 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če lahko nadaljujem v zamrli temi.
Spraševati sem se začel kje bi se ugodno dobilo petrolej za pogon Acme agregata, ker se bo enkrat tudi košnja začela? Pogledal sem v sod in je le ta skoraj prazen. Če sem prav zasledil ga v bistvu sploh ni in proizvajajo samo še svetilni petrolej. Za nadomestek bi moral iskati kerozin, kateri je menda praktično skoraj enaka zadeva. Kakšne ideje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.78 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bojda imajo na petrolu neoznačen (beri: ocarinjen, obdavčen in tako z strani države požegnano gorivo).
Link |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.28 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
White spirit bi moral tudi biti uporaben. Rabiš neke sorte 50 oktanski bencin. V najslabšem mešanica 50:50 nafte in bencina. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.82 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, ker se malo bolje spoznaš na agregate, pa misliš, da je mešalno razmerje 50-50 vredu za tovrstne agregate? Od drugih sem slišal, da naj bi se mešalo nekje 80-20 ali pa 75-25 po domače deset kant petroleja in dve kanti bencina. Nekateri v sili oktane bencinu zbijejo tako, da uporabijo večjo enoto bencina in manjšo enoto nafte. Kaj meniš na to? Menda je razlog tudi ta da je petrolej bolj masten od bencina in se motor lepo maže. Torej tu ima nafta dvojno vlogo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.28 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2012 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta recept, 50:50 mi je omenil nekdanji lastnik Zaporožca (ruski avto, ki je baje lepše šel na petrolej kot na bencin - na sam 'cviček' pa ni hotel delati) in so s tako mešanico furancijo naredili cenejšo.
Vendar, ker je tega 25 let in se je receptura goriv že zelo spremenila, je mogoče boljše neko drugo mešalno razmerje. Stvar poskusa, kaj dotičnemu motorju bolj godi. Vendar, če dobiš petrolej, je vse ostalo packanje.
Razen, če si dobil vsebino tanka, ko je nekdo v dizelaša natankal bencin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 477 dni