www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj Gorenje WA64183

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bobrock77
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 12 Jun 2021 11:11
Prispevkov: 5
Aktiv.: 3.34

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 12, 2021 11:58 am    Naslov sporočila:  Pralni stroj Gorenje WA64183 Odgovori s citatom

Imam precej čudno težavo z omenjenim strojem. Seveda v soboto!?!!! Brick wall

Po nastavitvi programa in pritisku na start normalno zapiska, na zaslonu piše kot vedno ob startu, zgodi se nič. Vse skupaj stoji in celo odšteje minute do 0:01 in tam obstane dokler ga ne izklopiš. Vrat ne odpre (zapiska normalno). Napake ne javi nobene.

Ker je bil pred časom že parkrat problem s ključavnico sem jo že kupil a nikoli zamenjal, ker so težave izginile. Takoj zamenjal, razlke nobene. Še vedno ne dela.

Edino da mi je uspelo zagnati stroj, je kalibracija water clean sensor. Takrat odpre ventil za dotok vode, vendar voda ne priteče v predal. Aquastop kaže normalno stanje (rumena in ne rdeča). Aja pri pritisku na gumb za odpiranje se na ključavnici ne zgodi nič (0V).

Je lahko kaj na aquastopu? Kako preveriti (ima delni aquastop)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobrock77
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 12 Jun 2021 11:11
Prispevkov: 5
Aktiv.: 3.34

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2021 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ve vsaj kdo za kak selftest oz. servisni menu pri Gorenje pralnih strojih?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5874
Aktiv.: 30.99
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2021 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po tej temi si kaj pobrskal?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bobrock77
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 12 Jun 2021 11:11
Prispevkov: 5
Aktiv.: 3.34

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2021 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brskam in se prebijam skozi 57 strani. Dancing Very Happy

Enkrat je omenjen, vendar pri mojem je problem, ker ne javi nobene napake. Samo stoji in odšteva. Dva 'serviserja' ki sem ju uspel najti pojma nimata oz. naj bi bila napaka na krmilni enoti. Eh..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 547
Aktiv.: 2.89
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2021 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej ga prepričaj, da spravi vodo v boben. Izloči aquastop in preveri ventil.

Predvsem pa preveri lote na krmilni plošči
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobrock77
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 12 Jun 2021 11:11
Prispevkov: 5
Aktiv.: 3.34

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2021 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vodo sem spravil na roke notri in se ne zgodi nič. Isto čaka.

Pri kalibraciji water clean sensor spusti vodo noramlno v levi prekat (sredinjskega ne). Po kalibraciji črpalka spravi vodo ven. Sem jaz nardeil neumnost, ker je venitil ostal zaprt in zato ni bilo vode. Confused Mr. Green


Najprej sem premigal vse konektorje na krmilni plošči, vzel ven, pregledal, če je kaj vidno skurjenega. Žal. Stikalnega načrta kontrolne plošče nimam in verjetno je precej nedosegljiv. Imam samo shemo konektorjev.

Najbolj me moti, da da tipka za odklep ne naredi nič, niti ne zapiska. Če je stroj prižgan in ročno odprem vrata (ročka pri filtru) celoten zaslon in ledica na izbirniku v celoti ugasnejo za delček sekunde. Ve mogoče kdo kakšne vrednosti bi moral dobiti na treh pinih ključavnice?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Prispevkov: 460
Aktiv.: 2.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2021 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tista zapora vrat ki ima vgrajen upor, (tabletka), potem pride na zaporo 230 V. Odpri staro pa poglej.
_________________
lp
baresi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bobrock77
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 12 Jun 2021 11:11
Prispevkov: 5
Aktiv.: 3.34

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2021 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@baresi hvala za podatek. Je 237V gor tako, da tu ni težave.

Je pa serviser pogledal in podal diagnozo, okvara na kontrolni enoti. Cena menjave €211 + delo. Pih.

Škoda mi je stroja, ker je verjetno eden zadnjih Gorenjevih, ki imajo še inox kad in tudi sicer dela odlično.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 570
Aktiv.: 3.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2021 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj čist tako za hec preveri dolžino krtačk na motorju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jospeti
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Prispevkov: 165
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2021 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ključavnica vrat ima tri priključne sponke L(3), N(1) in C(2).

Med L in N je 230V. Ko zapreš vrata imaš med C in N 230V.

Prever in poročaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 229 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group