www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

uTorrent-eMule
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.31
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 4:22 pm    Naslov sporočila:  uTorrent-eMule Odgovori s citatom

Zadnje čase mi gre vse narobe...
Gre se za tisto karto iz sosednje teme (MioMap)
Instaliram uTorrent in mi Win XP javi neko napako (obvestite microsoft o napaki)... Sprobam iz drugih linkov, isto.
Naložim eMule v5.0, to se naloži a povezave ni. Porti na eMuli so TCP 62126 in UDP 34717. V modemu to nastavim, a nič od nič(pred leti je to še delovalo). Test vrat mi pravi, da nekaj ni vredu z UDP...
Kje grešim v obeh primerih Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4802
Aktiv.: 25.93
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za zacetek z ukvarjanjem z operacijskim sistemom, starim 20+ let ...
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.31
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To mi je vse delalo še na win98...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4802
Aktiv.: 25.93
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smo leta 2021, ne 1998 ... In tudi programi, programska ogrodja, protokoli itd. ao v tem casu napredovali in se spreminjali. Lahko zivis v preteklosti in se pritozujes, kako ti stvari ne delajo, lahko pa gres v korak s casom ...

Lp, g

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.31
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Smo leta 2021, ne 1998 ... In tudi programi, programska ogrodja, protokoli itd. ao v tem casu napredovali in se spreminjali. Lahko zivis v preteklosti in se pritozujes, kako ti stvari ne delajo, lahko pa gres v korak s casom ...

Lp, g


Ja. ampak tvoja matična,ki si mi jo podaril (preko drugega foruma) za win10 pa z 1GB rama tudi ne deluje,v vednost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5943
Aktiv.: 30.91
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Win XP je zadeva, ki je zrela za v kakšno muzejsko vitrino. Škoda vsakega časa za ukvarjanje s tem, ker je možnosti, da bo v današnjih omrežjih to uporabno malo ali nič.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.31
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj bo za v muzej, a če nimaš denarja kot ga imate večina tu gori...
Torrent sem usposobil z starejšo verzijo.
Z porti za eMule pa čakam za kakšen namig.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4802
Aktiv.: 25.93
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
mucek je napisal/a:
Smo leta 2021, ne 1998 ... In tudi programi, programska ogrodja, protokoli itd. ao v tem casu napredovali in se spreminjali. Lahko zivis v preteklosti in se pritozujes, kako ti stvari ne delajo, lahko pa gres v korak s casom ...

Lp, g


Ja. ampak tvoja matična,ki si mi jo podaril (preko drugega foruma) za win10 pa z 1GB rama tudi ne deluje,v vednost.


Pa glih W10 embedded ali W7 je bil gor, manj sigurno ne. CPU je i3, ce se ne motim. Za RAM se pa res ne spomnim.

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5943
Aktiv.: 30.91
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
Naj bo za v muzej, a če nimaš denarja kot ga imate večina tu gori...

Tule ne gre za denar. Povsem spodobne konfiguracije, ki so sposobne peljat W7 ali W10 se da dobit dovolj ugodno, da je v primerjavi z izgubljenim časom z WXP to zagotovo cenejša opcija. Kolikor pa poznam mucka od sebe zagotovo ni dal neuporabnega klumpa.

Lahko pa seveda tudi vztrajaš pri prepričanju v svoj prav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.31
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2021 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
s53al je napisal/a:
mucek je napisal/a:
Smo leta 2021, ne 1998 ... In tudi programi, programska ogrodja, protokoli itd. ao v tem casu napredovali in se spreminjali. Lahko zivis v preteklosti in se pritozujes, kako ti stvari ne delajo, lahko pa gres v korak s casom ...

Lp, g


Ja. ampak tvoja matična,ki si mi jo podaril (preko drugega foruma) za win10 pa z 1GB rama tudi ne deluje,v vednost.


Pa glih W10 embedded ali W7 je bil gor, manj sigurno ne. CPU je i3, ce se ne motim. Za RAM se pa res ne spomnim.


Nič narobe Smile Nemore bit noben win gori, ker sploh diska ni bilo zraven. Mogoče še kje najdem ZS iz drugega foruma kjer sva se menila, ampak nima veze.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4802
Aktiv.: 25.93
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2021 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nope, ssdja ni bilo, je pri cncju ... Smile Dobil si maticno s cpujem in ramom, res pa, da je lahko slednjega bilo manj (se mi zdi, da smo ga tudi nekaj prestavljali v cnc pc). Hotel sem reci, da je tu gor zanesljivo laufal W7/W10.

Lp, g

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S57KSL
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 14:52
Prispevkov: 219
Aktiv.: 1.89
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2021 7:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek si lahko pomagaš z UPnP, da ni treba nastavljati port forwardinga ročno. V eMule ga najdeš v Options, Connection, v uTorent podobno. Na modemu (ali routerju, če ga imaš) boš moral malo pobrskati, navadno je že omogočen. Najboljša verzija uTorrent-a je 2.2.1, eMule pa zaenkrat 50a. Pri zagonu v eMule preveri, ali se je dobro skonfigurirala v Servers, Log.

Emule se poveže v dve omrežji, eD2k in Kad. Preveri desno spodaj, kjer je simbol Zemlje z dvema pušcicama. Vsaka je indikator stanja povezave do teh dveh omrežij. Zelena puščica pomeni, da je port forwarding (ali uPnP) pravilno nastavljen. Rumena puščica pomeni, da delujejo le IP povezave v smeri od računalnika proti internetu, v obratni smeri pa ne. Taka povezava se imenuje Passive connection, dva računalnika s Passive connection se ne moreta povezati med sabo. Povezavo lahko vzpostavita le do tistih, ki imajo Active Connection (zeleno puščico). Rdeča puščica pomeni, da povezave ni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7631
Aktiv.: 39.69
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2021 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
s53al je napisal/a:
Naj bo za v muzej, a če nimaš denarja kot ga imate večina tu gori...

Tule ne gre za denar. Povsem spodobne konfiguracije, ki so sposobne peljat W7 ali W10 se da dobit dovolj ugodno, da je v primerjavi z izgubljenim časom z WXP to zagotovo cenejša opcija. Kolikor pa poznam mucka od sebe zagotovo ni dal neuporabnega klumpa.

Lahko pa seveda tudi vztrajaš pri prepričanju v svoj prav.
Applause Bom samo dodal: dobrota je sirota!
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14094
Aktiv.: 73.30
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2021 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Win XP je zadeva, ki je zrela za v kakšno muzejsko vitrino. Škoda vsakega časa za ukvarjanje s tem, ker je možnosti, da bo v današnjih omrežjih to uporabno malo ali nič.


Tole ne drži ravno..
Recimo siemensov Step7 teče na XP-jih. Vsaj na eleganten način softwera ni možno naložit na kako višjo verzijo windowsov.
Krmilniki kot so S7 300 pa bodo še kar nekaj časa v pogonu. (upam si trditi da še vsaj desetletje, kati še vedno vem za delujoče stroje s krmilniki S5 ki jih na trgu sigirno ni več kot 15 let) Nakup Tie portala ni ravno majhen strošek. Tudi migracija softwera je lahko vprašljiva. (nisem niti prepričan, če Tia sploh še podpira S7 300 ,400?) Vem pa da gre narediti migracijo na 1200 oz 1500.

Skratka obstaja še kup industrijskega hardvera, ki nima več softwerske podpore na višjih verzijah windowsov.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7631
Aktiv.: 39.69
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2021 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
..
Skratka obstaja še kup industrijskega hardvera, ki nima več softwerske podpore na višjih verzijah windowsov.
Silvo, tu gre za domači računalnik, s katerim bi si človek želel izmenjavati datoteke.
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 65 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group