www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vezava sobnega termostata z ventilom rotodivert
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2021 7:05 pm    Naslov sporočila:  Vezava sobnega termostata z ventilom rotodivert Odgovori s citatom

Pozdravljeni, nabavil sem nov sobni termostat, rad bi ga zamenjal s starim. Če mi zna kdo pomagat pri vezavi. Prilagam shemo vezave starega in shemo novega. Prva in zadnja slika nov termostat.
Termostat pa je honeywell cm700 Oz. 707
Hvala, lp
Damjan



IMG_20210904_105033.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.65 MB
 Pogledana:  0 krat

IMG_20210904_105033.jpg



IMG_20210904_120808.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.58 MB
 Pogledana:  0 krat

IMG_20210904_120808.jpg



IMG_20210904_172036.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.28 MB
 Pogledana:  0 krat

IMG_20210904_172036.jpg



IMG_20211008_184940.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.28 MB
 Pogledana:  1 krat

IMG_20211008_184940.jpg




Nazadnje urejal/a Termostat Pet Okt 08, 2021 7:11 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 241
Aktiv.: 2.81

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2021 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi napisal kakšen (proizvajalec, tip)je novi, bi ti lahko kdo pomagal.
Tako, na osnovi slike je pa nemogoče.

Sklepam, da je prva slika novega, ostale pa starega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2324
Aktiv.: 12.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 241
Aktiv.: 2.81

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosim, če napišeš v nov post, ne pa da popravljaš starega.
Na ta način postanejo posti, ki sledijo nekonsistentni.
Izgubi se smisel debate, ker sem ti odgovoril na tisto, kar je bilo napisano,
preden si šel popravljat.
Ob 7:08 sem ti odgovoril na tisto, kar si vprašal s popravki 7:11.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni



Katero barvo kabla pa vezem v C?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2324
Aktiv.: 12.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primerjaj sliko v okvirčku druge slike (IMG_20210904_120808) in okvirčku CM700 četrte slike (IMG_20211008_184940). To je to.
PS: Pri stikalih, relejih, termostatih,... se prikazuje mirovno stanje kontakta - ko ni pritisnjeno, aktivirano, je grelec/hladilnik izklopljen.

Če kdo išče celotna navodila za namestitev:
https://ensupport.getconnected.honeywellhome.com/s/article/What-is-the-wiring-for-the-CM707-programmable-thermostat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
Primerjaj sliko v okvirčku druge slike (IMG_20210904_120808) in okvirčku CM700 četrte slike (IMG_20211008_184940). To je to.
PS: Pri stikalih, relejih, termostatih,... se prikazuje mirovno stanje kontakta - ko ni pritisnjeno, aktivirano, je grelec/hladilnik izklopljen.

Če kdo išče celotna navodila za namestitev:
https://ensupport.getconnected.honeywellhome.com/s/article/What-is-the-wiring-for-the-CM707-programmable-thermostat


Se pravi v C ne vežem nič?
A-rjav kabel
B-oranžen in to je to?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termostat je napisal/a:
bostjang je napisal/a:
Primerjaj sliko v okvirčku druge slike (IMG_20210904_120808) in okvirčku CM700 četrte slike (IMG_20211008_184940). To je to.
PS: Pri stikalih, relejih, termostatih,... se prikazuje mirovno stanje kontakta - ko ni pritisnjeno, aktivirano, je grelec/hladilnik izklopljen.

Če kdo išče celotna navodila za namestitev:
https://ensupport.getconnected.honeywellhome.com/s/article/What-is-the-wiring-for-the-CM707-programmable-thermostat


Se pravi v C ne vežem nič?
A-rjav kabel
B-oranžen in to je to?


Ne razumem zakaj so bili vezani štirje kabli v star termostat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2324
Aktiv.: 12.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mene zanima kam gre mirovni kontakt. Ob danih podatkih bi rabili kristalno kroglo, da bi to ugotovili. Če ne sme biti v zraku, dve žici ne bosta dovolj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član



Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Prispevkov: 1165
Aktiv.: 6.06
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termostat je napisal/a:
bostjang je napisal/a:
Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni



Katero barvo kabla pa vezem v C?


Zelena gre na C

_________________
- Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan -
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2021 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Termostat je napisal/a:
bostjang je napisal/a:
Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni



Katero barvo kabla pa vezem v C?


Zelena gre na C


Ok bom vezal še zeleno v C upam da bo delovalo.
Zaenkrat hvala za vaš trud.
Lp
Damjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2021 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Termostat je napisal/a:
bostjang je napisal/a:
Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni



Katero barvo kabla pa vezem v C?


Zelena gre na C


Pozdravljeni, termostat sem vezal po vaših navodilih, danes so zakurili v bloku,.. Ko probam ročno vklopiti termostat, se na displaju pojavi ikona plamen, vendar ventila ne odpre.
A bi moral še kak drug kabel vezat na termostat?
Hvala, lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2324
Aktiv.: 12.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2021 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi z izklopom na termostatu, če bi bila mirovni in delovni kontakt zamenjana.

Domnevam, da je siva ničla. Izmeri napetost med fazo (rjava) in ničlo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2021 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Termostat je napisal/a:
bostjang je napisal/a:
Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni



Katero barvo kabla pa vezem v C?


Zelena gre na C

Pozdravljeni, termostat sem vezal po vaših navodilih, danes so zakurili v bloku,.. Ko probam ročno vklopiti termostat, se na displaju pojavi ikona plamen, vendar ventila ne odpre.
A bi moral še kak drug kabel vezat na termostat?
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Termostat
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Okt 2021 18:49
Prispevkov: 18
Aktiv.: 60.89

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2021 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Termostat je napisal/a:
bostjang je napisal/a:
Sliki z vezavo povesta vse. Ne vem, v čem je problem.

Nov (CM700): A - skupni kontakt, B - delovni
Star (T6360A): 1 - skupni kontakt, 3 - delovni



Katero barvo kabla pa vezem v C?


Zelena gre na C

Pozdravljeni, termostat sem vezal po vaših navodilih, danes so zakurili v bloku,.. Ko probam ročno vklopiti termostat, se na displaju pojavi ikona plamen, vendar ventila ne odpre.
A bi moral še kak drug kabel vezat na termostat?
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 65 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group