www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Peugeot 206 zjutraj ne štarta takoj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2006 4:09 pm    Naslov sporočila:  Peugeot 206 zjutraj ne štarta takoj Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Imam problem z peugeotom 206, zjutraj ne štarta takoj, ampak šele po pari ponovitvah. Na servisu sem že tretjič, res je še v garanciji. Pa me zanima , če slučajno kdo kaj bolj pozna tak problem. Na servisu pravijo, bomo priklopili na računalnik. Mislim , da so bolj slabo poučeni o delovanju in problemih avtomobilov.

Hvala za odgovore.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2006 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej moj Clio je imel težave z vžigom sem ter tja. Ni bilo važno ali je motor hladen ali vroč. 95% časa je štartal normalno, 5% pa kakor se mu je zdelo. Ko sem to omenil na letnem servisu so mi zamenjali senzor vžiga in od tedaj ni več problemov. Zaenkrat ... Rolling Eyes
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2006 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In zakaj ti niso takoj priklopili na računalnik Question

Sicer pa je to pogosta napaka v teh dneh. Na VN delih vžigalnega sistem se je zadnjih nekaj mesecev nabirala umazanija ali vsaj prah, ki se teh dneh še napoji z vlago iz zraka ...

Običajno pomaga malo WD40 in čiščenje vseh izolacij VN sitema. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2006 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na servisu so ga zjutraj ko je stal celo noč menda priklopili na računalnik. Nisem bil prisoten, tako, da to ni sigurno. Zamenjali so vžigalno tuljavo, pa je enako. Nekaj je sigurno z vžigom in temperaturo. Res je pa tudi to, da so mi naredili servis na 30000 in so ugotovili, da so svečko ok, čeprav jih niso odvili iz motorja. To spada med tistih 14 točk s katerimi se hvalijo. Med motorjem in karoserijo so bile še pajčevine in prah. Tako, da je tak servis samo menjava olja v 10 minutah. Računajo pa 32000 sit. Taka je zgodbica. Čakam na srečen konec.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2006 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel podobne probleme pri mojem prejšnjem avtomobilu. Sedaj ga vozi žena. v tem prehodnem času se dogaja da se v motorju nabira vlaga. V tem času pri vsakem drugem ali tretjem točenju goriva dodam nekakšen aditiv proti kondenzu in avto vžiga kot je treba. Poleti in pozimi pa ne rabim dodajati kakšnega aditiva.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni