www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WiFi ojačevalc prekinja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 9:07 am    Naslov sporočila:  WiFi ojačevalc prekinja Odgovori s citatom

Kolega ima naslednji problem. Njegov sin je "rahlo" obseden z igricami preko neta.
Iz modema gre na sinov računalnik preko kabla. Tam mu vse dela ok(win10). Ker je hiša velika je kupil nek ojačevalec, ki se ga samo všteka v 230V od tega gre pa signal na nek drugi računalnik (bolj pisarniško delo). Če njegov sin ne igra igric tista drugi računalnik dela ok (internet), če pa na tistem prvem računalniku (povezava z kablom) prižge igrico pa tista ojačevalc "pade" in tista pisarniški rač, nima več neta. Povezavo ima 50/10.
Tako kot mi je razložil sem tudi napisal. Bo potrebo to v živo preverit.
Zakaj prihaja do tega


Question

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebastjan.kamensek
Član
Član



Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Prispevkov: 964
Aktiv.: 5.93
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo verjetno gre za takle adapter ali akvivalent LINK.

Žal imam z temi adapterji zelo slabe izkušnje na starih inštalacijah. Na novejših še nekako deluje. Vsaka sponka predstavlja slablenje in ko je vse korodirano hitrost tako pade da je neuporabno.

Zakaj pa mu prekinja če je sinov računalnik povezan na internet, pa bi moral vedet kako je zvezano... Dvomim da bi lahko 1 igra popolnoma zasedla 50/10 linijo.... tole je zelo čudno...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zvečer mi bo sporočil kaj točno ima. Nima pa nobenega kabla prikljopljenega (sicer neki vhod ali izhod ima ta adapter).
Na A1 pravijo, da je to zaradi igrice. Dvomim, prej el.inštalacija...

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3161
Aktiv.: 18.74
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobno imam jaz probleme. Ker gre TV signal preko (mojega) routerja po kablu, ta že pobere velik del pasovne širine signala. Tako za Wifi (preko katerega je moj in vaš ojačevalec povezan z osnovnim routerjem) ne ostane veliko. In potem "šteka", ko se povežeš na wifi. Pa najsi bo to preko ojačevalca ali direktno na router.
Pač ima kabel prednost pred WiFi. (mogoče se prioritetno listo da nastavit na routerju Think )

Tako nekako so mi razložili na T2, sem pa dokaj laik na tem področju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta njegov ojačevalc je AC 750 WIFI, mislim, da je ta https://www.tp-link.com/us/home-networking/range-extender/re200/

Ta igra se imenuje FORTNITE. Menda je narod obseden z tem. Ta igra menda zahteva, da odpreš porte.

TCP: 5222,5795-5847
UDP: 5222,5795-5847

On ni nič odpiral, ker se ne razume v to. Kako lahko potem igrica dela?
Kaj pa, če bi nastavil porte na to vrednost?
Mogoče nebi prihajalo do prekinitev? Samo razmišljam...

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebastjan.kamensek
Član
Član



Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Prispevkov: 964
Aktiv.: 5.93
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2021 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpiranje portov nima nič z tem, da ti nekje zmanjka inteneta.

Težava bo zelo vejrento taka kot je pisal LOJZEK.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2265
Aktiv.: 13.77
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2021 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitev je, da vrže tisti ojačevalnik stran in si inštalira dostopne točke po hiši, da pokrije celo hišo.

Do točk je treba napeljat kable.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2021 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Rešitev je, da vrže tisti ojačevalnik stran in si inštalira dostopne točke po hiši, da pokrije celo hišo.

Do točk je treba napeljat kable.


Gogle ima precej zadetkov o tem, a vse to brat...
Ker je že opisano v čem je problem, kaj naj kupi?
Je to zahtevno vse skupaj, da bi zadeva delovala? Neke osnove poznam, kaj več pa
Sad

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 850
Aktiv.: 10.26
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2021 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je težko prebrat nekaj teksta, vsi bi najraje rešitev na srebrnem ali še raje na zlatem pladnju...

Vsi ti "čudežni" ojačevalniki, ki jih na veliko oglašujejo kako so oh in sploh... Jaz pravim: "lahko tudi deluje" Liar večinoma pa ne deluje dobro ali vsaj nagaja, ker uporabniki večinoma ne upoštevajo nekaj dejstev.

Omenjeni ojačevalniki signala so v bistvu repetitorji, pogoj za delovanje je, da so montirani v območju dobrega signala, čim boljši, tem bolje. Na območju slabega signala je delovanje zelo vprašljivo.

Če ima omenjena "čudežna škatlica" LAN priključek, je večinoma možno to konfigurirati kot AP, torej kabel od glavnega routerja do te škatlice in bo problem rešen, v tem primeru se lahko škatlica premakne še bližje končnemu klientu.

Kabel je le kabel, deluje zanesljivo, čeprav je tudi brezžično možno narediti dobre povezave, seveda s primerno opremo, ki je večinoma precej dražja od cenenih čudežnih ojačevalnikov signala.

Zakaj počepne povezava pri igricah? lahko je že vse skupaj nekako na meji delovanja...

Za rešitev problema bi rabili NATANČEN popis uporabljene opreme in shemo kako je povezano in konfigurirano... vse ostalo je izguba časa za branje in razmišljanje.

_________________
Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb www, na ZS ne odgovarjam!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2265
Aktiv.: 13.77
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2021 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je enostavna. Ni treba odkrivat tople vode.

Najprej UTP kable povsod, kjer je mogoče.

Nato pa npr. nekaj kosov - 2 ali 3; odvisno od potreb: tplink deco x60 in izključit wifi na modemu od operaterja.

Seveda lahko tudi karkoli drugega ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2021 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za informacije. Težko je po telefonu to vse skupaj, kaj točno ima itd...
Zaenkrat tam ne grem ker imajo neko karanteno.

Bi to prišlo v poštev? Od modema po kablu do sredini hiše https://www.mimovrste.com/dostopne-tocke/tp-link-tl-wa901n-dostopna-tocka-450-mbs

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2021 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da dokončamo to. Kolega je danes dobil paket 200/40. Se odpravim k njemu in glavni rač (na kabel) potegni 195/39. OK, Igrica ni prižgana. Naredim akostest na spornem računalniku in pokaže cca 7/2(adapter na stari lokaciji). Mali vklopi igrico hitrost pade na 1-2 down, up pa ni mogoče izvesti. Ampak povezava ostane. Tista adapter priklopim na drugo vtičnico bližje modemu dela bolje. Igrico izklopi.
Akos na spornem rač. pokaže 20/10. Uf super. Mali vklopi igrico in hitrost pade na 7/2 kar je ok za tisti rač. Brskanje dela normalno.
Nekaj je pomagalo zvišanje hitrosti pa tudi tista adapter je bilo potrebno prestavit.

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PPartner
Član
Član



Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42
Prispevkov: 63
Aktiv.: 0.57
Kraj: okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2021 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To še vedno ni ok, to bi moralo šibat vsaj s polovično hitrostjo. . Jaz imam po celi hiši oz. garaži, delavnici enako konstantno hitrost 12/8 preko wifi in kabla. Uporabljam pa 2 kompleta powerline adapterjev tp link, ki na stari el. instalaciji delata super. Bi sicer uporabljal 2 razširitveni enoti na 1 osnovno enoto, pa je en komplet starejši in osnovna enota ne podpira dveh ali več razširitev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 230
Aktiv.: 1.70
Kraj: Okolica Črnomlja

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2021 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPartner je napisal/a:
To še vedno ni ok, to bi moralo šibat vsaj s polovično hitrostjo.


Nič bolje ni pri meni doma. Modem in prenosnik se gledata na 2 metra. Hitrost je 20/22.
Res pa, da imam še en nerešen problem https://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=51064

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2265
Aktiv.: 13.77
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2021 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, če nimaš dobrega wifija, ne moreš pričakovati nekih hudih hitrosti, prav tako ne zanesljivosti.

Najbrž uporabljaš predpotopen router (kot kar nekaj forumašev tu gor, ker jim je škoda dati par 10 ali maksimalno par 100 eur za nov router) ali pa uporabljaš opremo od ponudnika interneta, ki je pa skoraj v vseh primerih najcenejši možen modem in rezultati so tudi temu primerni.

Na 2 m bi lahko potegnil tudi kabel, če smo že pri tem.

In če dela preko kabla s polno hitrostjo, potem je problem wifi. To je to.

Najlažje se zadeve ugotovi tudi z orodji, kot je:

https://iperf.fr/iperf-download.php#windows
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 112 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group