www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem Januar 2022

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.58
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2022 10:24 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnem Januar 2022 Odgovori s citatom

No pa začnimo...

Ravno izdelano v celoti na CNC-ju.


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 1578
Aktiv.: 22.36

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2022 2:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Črevomat Smile
_________________
Always going the extra mile.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 4139
Aktiv.: 21.16
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2022 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Presenečen.
Tehnica (glej kaj počnem dec. 2021) je pri kostantni temperaturi (v sobi na tleh. Nihanje +-1 st.C) presenetljivo stabilna in potreba po nuliranju ni potrebna.
Sedaj jo bom izpostavil še temperaturnemu nihanju in to kompenzacijo vnesel v formulo.



Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  38.78 KB
 Pogledana:  33 krat

Zajeta slika.JPG



_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 8:21 pm    Naslov sporočila:  Re: Kaj trenutno počnem Januar 2022 Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
No pa začnimo...

Ravno izdelano v celoti na CNC-ju.



Meni z mojim kitajskim 3018 ne uspe tega narediti. Sem se nekaj mučil, uničil 4 rezkarje, pospravil v kot. Bom nazaj laser diodo namontiral. Sad

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En star TV se je odločil, da donira nekaj svojih organov.
V bistvu želim narediti osvetljeno tablo - podlago, zato me je zanimalo samo, če CCFL luči delujejo. Delujejo. Ampak za prižig le-teh rabim kompletna čreva: napajalnik + osnovno ploščo, kamor so priklopljene tipke za vklop TV-ja, jaz bi pa rad obdržal čim manj komponent. Gledal sem PDF od BIT3713 čipa, ki je na napajalnem delu, pa me zanima, ali se da kako to stvar spraviti v pogon, če na omenjeni IC pin 6 (on/off) pritisnem kak nivo? S tem bi recimo osnovna plošča šla med odpadke.

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.58
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 8:39 pm    Naslov sporočila:  Re: Kaj trenutno počnem Januar 2022 Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
No pa začnimo...

Ravno izdelano v celoti na CNC-ju.



Meni z mojim kitajskim 3018 ne uspe tega narediti. Sem se nekaj mučil, uničil 4 rezkarje, pospravil v kot. Bom nazaj laser diodo namontiral. Sad


Kje je problem?

Moja kombinacija je:
Risanje Sprintlayout (trenutno verzija 6 - tudi s 5 ni bilo problema)
- izvoz v gerber
- FlatCam uvoz gerberjev ter priprava za rezkanje
- Candle za CNC

V flatcamu imam vse nastavljeno tako da mi ni potrebno več kaj nastavljati.
Datoteke so pripravljene v par minutah.

Uporabljam tudi zero probe kar iz candle.

Ravno včeraj sem dogradil še homing stikala. Povod - ravno ko sem delal tole vezje se je nekaj zgodilo (nimam pojma kaj - morda izpad elektrike nisem bil pristoten.) Rezkanje se je predčasno končalo. Ker na strojčku ni bilo homing stikal sem tisto vezje lahko zavrgel.

Napiši kaj uporabljaš. Bomo spravili v pogon Wink
Ima motor standrardno ER11 stročnico za vpenjanje ali ima tisti distenčnik.
Slednje verjetno ne teče najbolj natančno.
-

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Prispevkov: 2374
Aktiv.: 12.14
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
... Gledal sem PDF od BIT3713 čipa, ki je na napajalnem delu, pa me zanima, ali se da kako to stvar spraviti v pogon, če na omenjeni IC pin 6 (on/off) pritisnem kak nivo? S tem bi recimo osnovna plošča šla med odpadke.


Bi moralo zalaufat tudi brez osnovne plošče, daj prepiši oznake iz napajalne plošče ter model TV-ja, da se dobi celotni načrt napajalnika, ponavadi se tam vidi kje je stand-by napetost in kje power-on signal.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2022 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Bizgec65 je napisal/a:
... Gledal sem PDF od BIT3713 čipa, ki je na napajalnem delu, pa me zanima, ali se da kako to stvar spraviti v pogon, če na omenjeni IC pin 6 (on/off) pritisnem kak nivo? S tem bi recimo osnovna plošča šla med odpadke.


Bi moralo zalaufat tudi brez osnovne plošče, daj prepiši oznake iz napajalne plošče ter model TV-ja, da se dobi celotni načrt napajalnika, ponavadi se tam vidi kje je stand-by napetost in kje power-on signal.

LP, Peter


TV je (bil) TEVION 2207, napajalna plošča ima oznako 20071022-22.
Na konektorju ki gre z tega napajalnika so oznake EN, DIM, GND in 12V, na ta EN sem imel nekje 4V, ko sem pritisnil tipko za vklop na matični je padla na 0v.
Aaaampak, sedaj tudi teh 4V nimam več, lampice se ne prižgejo tudi z matično ploščo več ne... Mr. Green Po mojem sem zadevo poslal v večna lovišča, "ka pa vem".

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2022 11:54 am    Naslov sporočila:  Re: Kaj trenutno počnem Januar 2022 Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:


...

Kje je problem?

Moja kombinacija je:
Risanje Sprintlayout (trenutno verzija 6 - tudi s 5 ni bilo problema)
- izvoz v gerber
- FlatCam uvoz gerberjev ter priprava za rezkanje
- Candle za CNC

V flatcamu imam vse nastavljeno tako da mi ni potrebno več kaj nastavljati.
Datoteke so pripravljene v par minutah.

Uporabljam tudi zero probe kar iz candle.

Ravno včeraj sem dogradil še homing stikala. Povod - ravno ko sem delal tole vezje se je nekaj zgodilo (nimam pojma kaj - morda izpad elektrike nisem bil pristoten.) Rezkanje se je predčasno končalo. Ker na strojčku ni bilo homing stikal sem tisto vezje lahko zavrgel.

Napiši kaj uporabljaš. Bomo spravili v pogon Wink
Ima motor standrardno ER11 stročnico za vpenjanje ali ima tisti distenčnik.
Slednje verjetno ne teče najbolj natančno.
-


Rišem v KiCad
Izvoz gerberjev?
FlatCam, kako tu določiš karkoli?
Candle tudi jaz "uporabljam" - vendar moram najprej naštudirati prejšnje korake.

Lastim si pa takle CNC 3018:



diy.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  211.73 KB
 Pogledana:  5 krat

diy.png



_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.58
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2022 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale je že "pro" Very Happy Jaz imam še tistega iz alu profilov.

Sigurno imaš nekje možnost izvoza gerberjev. V SprintLayotu izgleda tako:



Še izvoz izvrtin:


Pa odpiranje v flatcamu:


Par klikov pa je gotovo. (moje nastavitve ti pošljem zvečer - nisem namreč na delovnem računalniku)


Po tem vse prevzame candle.

Prilagam še gerberje - tista novoletna zvezda. Verjetno bo aktualen projek za drugo leto. Pri meni je povzročila kar veliko zanimanje Wink

Bom zvečer odprl novo temo. Pa lahko gremo po korakih. Zdaj moram nujno nekam.



pcb.zip
 Opis:
PCB rgb zvezda 8x8

Download
 Ime datoteke:  pcb.zip
 Velikost datoteke:  3.3 KB
 Downloadano:  4 krat


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NaMi
Član
Član



Pridružen-a: Pon 02 Jan 2012 15:21
Prispevkov: 81
Aktiv.: 0.66
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 14, 2022 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo je na slabem glasu...
Napetosti so OK. Sedaj pa osciloskop, pa da vidim, če že ne slišim...



IMG_20220114_162956.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.43 MB
 Pogledana:  27 krat

IMG_20220114_162956.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 4139
Aktiv.: 21.16
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2022 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj, kar nikoli nisem ljubil (internet in njegovi protokoli) ...
Nekako in po dolgem času mi je uspelo ceneno kitajsko DIGOO kamero povezati z NAS serverjem.
Prej je bila stvar čisto neuporabna. Aplikacije se je sesuvala. Če si imel srečo, da je aplikacija delala si pa največkrat naletel na network error. Prav tako, če si hotel posnetke na SD kartici gledati si se moral povezati z app in beri zgoraj.
Sedaj pa pa je čisto druga zgodba. Na NASu nastavim območje zaznavanja, čase snemanja, občutljivost, ... Posnetki so vedno pri roki in aplikacija dela u nulo.

_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5563
Aktiv.: 28.44
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2022 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
.....Prej je bila stvar čisto neuporabna. Aplikacije se je sesuvala. Če si imel srečo, da je aplikacija delala si pa največkrat naletel na network error.....
Povej kako, mogoče bi še komu prav prišlo.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 4139
Aktiv.: 21.16
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2022 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh ni problem. Vprašanje pa je, če komu pride za prav, ker vsak NAS ima svoje nastavitvitve in tudi vsaka kamera ima svoje. Naprimer za synology NAS in DIGOO M1 kamero izbereš {user define} tip kamere ter RTSP protokoli in v pot vpišeš admin:(geslo)@192.168.xxx.xxx:554/onvif1

-geslo je vaše geslo
-xxx.xxx pa je ip naslov na katerem se nahaja kamera

_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 164 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group