www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lokacija predmeta v prostoru...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
freserovski
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 8:33
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 8:39 am    Naslov sporočila:  Lokacija predmeta v prostoru... Odgovori s citatom

Pozdrav,
Sem nov na tem foromu in verjetno (upam), da bom lahko tukaj našel to kar iščem Smile.
Zanima me, če se mogoče da naredit kakšen oddajnik in sprejemnik, ki bi lahko potem s piskanjem ali pa kakorkoli drugače določil bližino predmeta v katerem se nahaja oddajnik (ki je primerne velikosti).
Imamo namreč problem, nekdo nam baje vedno krade sveče s pokopališča in bi se dalo na tak način ugotovit kdo je, če jih prestavlja seveda Smile

bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti bi se rad šel lov na lisico, oziroma v tem primeru lisjaka Smile Teorija mi je jasna, o praksi ti bo pa lahko povedal kaj več kakšen radioamater.

Drugače gre pa zato da oddajnik najdeš s trigonometrijo. Z usmerjeno anteno na dveh točkah poiščeš signal potem pa glede na kot na teh dveh točkah določiš lokacijo.

P.S.: Seveda moraš bit pripravljen, da ti bo sveča z oddajnikom vred zginila neznano kam Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot zastopim, bi verjetno v tvojem primeru zadostoval že enostaven oddajnik, ki bi imel domet par metrov, nato pa bi lahko s sprejemnikom ali kontroliral določeno točko (vrata pokopališča) ali našel oddajnik (s sprejemnikom bi se sprehodil po pokopališču in gledal, kje piska...). Kot je že svetoval predhodnik, poišči kaj o t.i. lovu na lisico... Oddajno moč pač prilagodiš potrebam.

Lp, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take naprave obstojajo že narejene. Na primer iskalnik ključev. Ko pritisneš tipko na iskalcu, obesek za ključe zapiska. Napravaje zelo majhna (za v svečo) ima baterijo, beeper in chip bondan neposredno na tiskanino. Za gledanje in proučevanje neuporabno.

Še najlažje bi bilo, če bi predelal brezžični hišni zvonec. V primerjavi z elektroniko ima preveliko ohišje in se ga da pomanjšati.

Za odkrivanje tatu sveč daj raje pod svečo mikrostikalo, ki sproži alarm ali skrit fotoaparat.

Lahko tudi pobarvaš svečo, tako da jo lahko prepoznaš. Dva centimetra sveče pomočiš v raztaljen vosek druge barve. Takoj jo boš prepoznal, brez oddajnika.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Sre Okt 11, 2006 9:09 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
freserovski
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 8:33
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja mucek, tista varjanta s sprehodom po pokopališču bi bla ok, torej bi šlo naredit oddajnik ki bi imel domet kakih 100-200m?
Sem gledal tiste sheme za minifox in mi je bolj malo jasno (sem bolj iz računalniških vod ) Very Happy

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa primerno zakrita montirana kamera za babysiter kontrolo ?
Z nekaj predelave ima taka kamera lahko kar lep domet.Poraba je sicer večja, a tudi prostora za eno veliko baterijo se tam najde.
Na ta način sem "udesil" škodoželjneža, ki mi je v vrtu lomil cepiče sadnega drevja.
posnetek sem naložil na svojem domačem serverju. Napaka! ene 5 dni sem bil skoraj brez neta, tako so bližnji in daljni sosedje vlekli dol-

Posnetek moraš potem objaviti na netu Laughing Lekcija je zelo učinkovita.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstoja še možnost, da ponoči prekrit belo z rjuho z luknjami za oči za nagrobnikom čakaš lopova. Če boš prepričljiv, si lopov sploh ne bo več upal na pokopališče.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni