www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sesalec speedy
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 489
Aktiv.: 3.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 10:50 am    Naslov sporočila:  Sesalec speedy Odgovori s citatom

Imam takšen sesalec https://www.podarimo.si/249389-podarim-sesalec-speedy
Je že star. ampak..
Včeraj je bi v uporabi cca 20 sec. nakar se je poišteno zabliskalo in počilo (sem slišal v drugo sobo).
Kljub vročini oz C-19 danes to razkopljem. kaj čnnega ni opazit.
Sedaj me pa zanima kakšno upornost mora imeti motor? Meni kaže stik oz. 7,3 Omega Povratno v tisto mini vezje pa namerim okoli 1M Omega
Žal podatka o moči motorja nimam, tista spodnji sesalni del je pa 220V, 130W.
Hišne varovalke pa ni vrglo ven.



IMG_2861.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.32 MB
 Pogledana:  5 krat

IMG_2861.JPG



IMG_2860.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.16 MB
 Pogledana:  18 krat

IMG_2860.JPG



IMG_2857.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.2 MB
 Pogledana:  9 krat

IMG_2857.JPG



_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kvarkel
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Prispevkov: 147
Aktiv.: 1.15

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri kondenzator. Podoben primer sem imel pri stroju za izdelavo utorov v omet. Zamenjal sem kondenzator in strojček deluje bp.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1535
Aktiv.: 12.56
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej kje pride napajalni kabel na sponke...tam nekje bi moral biti filter kondenzator, lahko je on prebil ali ga je odprlo. Mogoče je to tisti sivi na levi strani... ali pa je še kje kak filter.
_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 489
Aktiv.: 3.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za informacije, a za danes sem končal, ker sem prešvoh. Kondenzator je navzven videti cel. Še vedno se mi pa vidi malo premajhna upornost na motirju Question
_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2733
Aktiv.: 13.27
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj lahko izmeriš vsakega od treh delov motorja posebej. Tako boš vedel, če sta vsaj statorski navitji v redu.

Domnevam, da sesalnik po poku ne deluje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1303
Aktiv.: 7.71
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri sesalcih je tudi precej pogosta napaka, da se napajalni kabel potrga (samo baker) mogoče sta se potrgala oma in šla v kratek stik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvarkel
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Prispevkov: 147
Aktiv.: 1.15

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
Hvala za informacije, a za danes sem končal, ker sem prešvoh. Kondenzator je navzven videti cel. Še vedno se mi pa vidi malo premajhna upornost na motirju Question

Lahko, da ti je res nekje v kratkem stiku navitje, potem tako nimaš kaj - ali servis z zamenjavo motorja ali novi sesalnik.
Kar se tiče upornosti je res za 230 V premajhna, vendar si jo najbrž izmeril z ohm metrom oz. univerzalnim inštrumentom. Tako izmerjena upornost je pri enosmernem toku. Če bi jo izmeril z izmenično napetostjo po U-I metodi, kjer je prisotna tudi induktivna komponenta, bi verjetnodobil večjo vrednost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 489
Aktiv.: 3.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot pravim, če bo jutri zd. stanje bolše bo že jutri znana napaka. Po tihem si pa mislim, da ni slučajno tista pok prišel iz tiste krtače, kjer je tudi motorček?
_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok_S
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 364
Aktiv.: 4.50
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S53AL, če ga potrebuješ za doma raje kupi novega, kajti ta tudi ko deluje sesa zelooo slabo.

Ko že govorite o sesalcih... Pred časom so upokojence z raznimi "predstavitvami"na domu pretentali z raznimi marketinškimi fintami, tako je v hiši ostal sesalec Kirby, Ariete, pa še en nemški... Skratka hišo je bilo treba počistiti navlake, zato sem vse te sesalce zmetal v smeti. Da ne povem, kako je bil tast užaljen, ko sem mu dokazal, da sta s taščo stran vrgla denar (4.000€) za navadno sranje in da je šlo za popoln nateg v vseh treh primerih.

Že na prejšnji lokaciji smo imeli odličen Bosch sealec in sedaj sva z ženo kupila novejši model Bosch BGS7PET sesalnik brez vrečke. Cena je nekje okoli 300€, kar je zanemarljivo glede na prej omenjene sesalce.
Sesa bolje od vseh, kar sem jih do sedaj testiral za domačo uporabo, obenem pa je zelo tih tako, da lahko sesaš v bloku sredi noči. Kdor ne želi preveč eksperimentirati in se učiti na lastnih napakah naj kupi prav ta model. Čeprav je brez vrečke ste lahko brez bojazni, popolnoma nič prahu ne gre nazaj v zrak. Preverjeno!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 489
Aktiv.: 3.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2022 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_S je napisal/a:
S53AL, če ga potrebuješ za doma raje kupi novega, kajti ta tudi ko deluje sesa zelooo slabo.



In verjetno tako tudi bo. Sem se bal, da so cene višje, pa temu ni tako.

_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5032
Aktiv.: 25.29
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 7:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mi smo glih po dobrih 10 upokojili starega Mieleja na vrecko in nabavili novega - slabih 300 eur, ravno tako brez vrecke. Tih, moci na izvoz (na 2/4 komot sesas prakticno vse). Star se dela, zdaj je na vikendici, se mu pa pozna emso + vrecka je polna in rezervne ni ravno takrat, ko bi jo rabil ... Wink

https://m.miele.si/gospodinjski/sesalniki-1784.htm?mat=11602500&name=Boost_CX1_PowerLine_-_SNRF0

Lp, G

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7678
Aktiv.: 37.26
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
Iztok_S je napisal/a:
S53AL, če ga potrebuješ za doma raje kupi novega, kajti ta tudi ko deluje sesa zelooo slabo.

In verjetno tako tudi bo. Sem se bal, da so cene višje, pa temu ni tako.
Klik!
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brezimenko
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Prispevkov: 321
Aktiv.: 4.80

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si ga kupil? Ker v te ciklonske rtalala nekako ne verjamem, da je to to. Sem raje kupil industrijskega.
_________________
Izgubil sem račun pod imenom kobranka


Nazadnje urejal/a brezimenko Pon Okt 03, 2022 1:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Prispevkov: 489
Aktiv.: 3.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
Poglej kje pride napajalni kabel na sponke...tam nekje bi moral biti filter kondenzator, lahko je on prebil ali ga je odprlo. Mogoče je to tisti sivi na levi strani... ali pa je še kje kak filter.


Gremo po vrsti, če je še kaj upanja, preden se obrnim na spodnje nasvete.
To je "ročna" shema, ta sivi kondenzator je pa .1uF se pravi 0,1uF? (ni še zamenjan)
Diodica D1 ne prevaja v nobeno smer. Bi morala?



IMG_2869.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.46 MB
 Pogledana:  13 krat

IMG_2869.JPG



IMG_2866.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.09 MB
 Pogledana:  12 krat

IMG_2866.JPG



IMG_2862.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.37 MB
 Pogledana:  4 krat

IMG_2862.JPG



_________________
http://www.zimazakon.si/forum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1522
Aktiv.: 8.40
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

D1 ni dioda, temveč diak. To sta kot dve zaporedno vezani zener diodi; in začne prevajati ko je napetost na njemu večja kot cca. 32 V. Skratka - malo verjetno da ta odpove.

Za začetek lahko odstraniš kondenzator C, in poskusiš vezati motor direktno na napajanje. To pomeni - odklopi elektroniko in skleni skupaj priključka 1 in 4 na klemi. Če se motor zavrti, se bomo pogovarjali dalje. Če se ne zavrti, je napaka na motorju - navitje ali krtačke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 151 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group