www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Funkcijski generator - vprašanje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 702
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 10:50 am    Naslov sporočila:  Funkcijski generator - vprašanje Odgovori s citatom

Gledam tale funkcijski generator.
Nekako ne najdem oz. ne razumem, če je mogoče nastaviti funkcijo odvisnosti enega kanala od drugega. Namreč omenjeni funkcijski generator ima dva izhoda.

Zanima me, če kdo ve, ali ima omenjen funkcijski generator možnost, da bi nastavil opcijo, ki bi delovala takole - npr. na prvem izhodu bi nastavil kvadratni signal frkvence 10Hz?
Želel bi, da se na vsske 3Hz na prvem kanalu, potem na drugem kanalu pojavi pravokotni signal 1Hz. Za lažje razumevnje prilagam sliko.
Če je to mogoče, kako se imeniuje funkcija, ki to opravlja?



Funkcijski_generator.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.83 KB
 Pogledana:  1 krat

Funkcijski_generator.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Prispevkov: 427
Aktiv.: 2.22
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2022 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastaviš da sta signala v fazi - isti začetek.
Kanal 1 nastaviš na 10Hz, kanal 2 na željeno drugo frekvenco, na kanalu 2 nastaviš željen duty cycle?

Mislim, da mešaš periodo in frekvenco signala.

To lahko narediš z vsakim dvokanalnim generatorjem.

_________________
"The statement below is false."
"The statement above is true."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 702
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2022 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rplink3r je napisal/a:
Nastaviš da sta signala v fazi - isti začetek.
......


Aha, saj res. Tako bi seveda šlo. Hvala.

Kaj pa takole? Je kaj takega mogoče nastaviti?



funkcijski dva kanala.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  43.85 KB
 Pogledana:  3 krat

funkcijski dva kanala.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mujo
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Prispevkov: 685
Aktiv.: 3.33
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2022 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mogoče.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 702
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2022 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mujo je napisal/a:
Je mogoče.


Hvala za informacijo.
Katera funkcija pa je to na omenjenem funkcijskem generatorju?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Prispevkov: 427
Aktiv.: 2.22
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2022 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena opcija bi bila, če ima, da zgornjemu odšteješ spodnji signal, in isto sinhroniziran začetek.

Druga opcija, da si "sestaviš" zgornji signal, nastaviš, da začneta skupaj, spodnjega pa prilagodiš.

_________________
"The statement below is false."
"The statement above is true."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
s56al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Prispevkov: 713
Aktiv.: 3.46

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2022 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

arksi je napisal/a:
mujo je napisal/a:
Je mogoče.

Hvala za informacijo. Katera funkcija pa je to na omenjenem funkcijskem generatorju?


Funkcija "burst"? Če kaj pomaga, poglej stran 135 v priročniku za uporabo:

https://www.siglent.eu/product/1136898/siglent-sdg1032x-30mhz-function-arbitrary-waveform-generator
.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 702
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2022 7:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za informacijo
Ja to bo verjetno to, funkcija "burst". Kot vidim je en kup možnosti nastavljanja različnih kombinacij generiranja frekvence in zamikov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 148 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group