|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 877 Aktiv.: 4.05 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2022 10:14 am Naslov sporočila: Priklop enofaznega krtačnega motorja |
|
|
Pozdrav.
El. prekopalnik se mi je sredi poletja polomil. Takrat sem ga razstavil, dal lokalnemu mojstru zavariti ohišje, potem sem kar nekaj časa čakal na "vzmet" za prenos moči iz motorja na reduktor.... sedaj pa bi to rad sestavil nazaj, a se mi je zataknilo, kako pravilno povezati spodnji motor?
Na sliki sem priklopil L, N ( siva, modra) direkt na krtačke, a sedaj razmišljam, da bi moralo biti to zaporedno z statorjem (rjava, črna).
Samo kako? Ga lahko uničim (krtačke??) ob nepravilnem priklopu?
lp
Uroš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
870.29 KB |
Pogledana: |
22 krat |

|
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1975 Aktiv.: 12.85 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2022 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi vezal zaporedno statorsko navitje s krtačkami/rotorjem:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
55.39 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2022 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Običajno so pri ročnih orodjih (in krtačni motorii) stator rotor vezana zaporedno. Samo posebne izvedbe - posebej krmilje rotorja in posebej statorja sta lahko vezana paralel. IIIzjemoma. Izginja tak način iz uporabe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 877 Aktiv.: 4.05 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2022 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Generatorsko zaviranje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni