|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bukovinsky Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 14:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.25
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 10:05 pm Naslov sporočila: krmilnik koračnega motorja-v okvari |
|
|
Naslov pove use .Krmilnik koračnega motorja,ki deluje na napetost 240V.
Zanime me ali kdo pozna delovanje le tega ter mogoče poskusil najti napako ter jo popraviti.V vsakem primeru bi bil zelo vesel tudi,če mi kdo najde kakšnega serviserja,ki bi to lahko opravil.
V priponki je dejanska slika driverja!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
913.39 KB |
Pogledana: |
45 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
919.84 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
micabauc Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.75 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Okt 12, 2006 6:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Od katerega stroja ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Okt 12, 2006 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Po izgledu tiskanine sodeč je vezje starejše. Ali obstoja načrt? Na to ploščo 240 V ne pride. Ali je še kakšen drug modul poleg tega?
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bukovinsky Član

|
Objavljeno: Čet Okt 12, 2006 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole je staro okoli 25 let.Možno,da je 170Voltov.-tle niti sam nisem popolnoma zihr.
Motor je zebotronics-iz munchena in je po vsej verjetnosti 240VDC;tako,da... mislim,da nedelujejo s polno močjo preko teh driverjov
Ja še en modul je!Imam sliko vezja tudi tega.Če kdo želi mu lahko pošljem vse skupaj na e-mail.
Načrta pa nažalost ni.Nismo prvi kupec stroja in se te stvari 'pomembne' preprosto izgubijo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roby Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.03
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 1:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Če
Nazadnje urejal/a Roby Pon Avg 06, 2007 8:45 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bukovinsky Član

|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Jest sem končal strojno tehnično šolo in sedaj obiskujem drugi letnik višje šole v Celju, smer mehatronika. Jest imam znanje samo osnove iz elektrotehnike; stem si pa pri takšnih stvareh, kot je tale nemorem kaj dosti pomagati
Jest sem iz Jesenic na Dolenjskem (okolica Brežic). Jest pravim tako, če ima kdo čas, da pride (najbolje med vikendom) k nam v proizvodnjo in to popravi, bo delo dobro plačano.
Naj povem še, da sta na tem stroju dva koračna motorja in imam namen dodati še tretji motor, enak ostalima, za katerega bom potreboval krmilnik kot je omenjen tukaj.
Lahko mi pošljete tudi direktno na e-mail bukovinsky@volja.net
Popravi rdeče. Ločila sem že skoraj v celoti jaz! VolkD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razdalje med žicami na plošči (pa tudi komponente)so take, da na plošči ni visoke napetosti. To pomeni, da je poleg te plošče še power modul. Bolj verjetno je, da je kaj tam pregorelo...
Če poznaš model naprave ali oznako modulov, bi se z tem kaj dalo najti po internetu. V tistih časih so pogosto zraven naprav dajali vse načrte. Tam pod eno nalepko na spodnji strani vezja se delno vidijo oznake modula... Poglej.
Znak proizvajalca fintronic je isti, kot na www,fintronics,com. Mogoče imajo še kaj supporta. Na webu ga ni, imajo pa Contact Us.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni