|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14352 Aktiv.: 68.38 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2023 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
Ko boš menjal elektrolite zamenjaj še rumen folijski kondenzator "Tenta" z kakšnim Iskra KNB1560, ti folijski so ponavadi prvi razlog odpovedi. Pred sestavljanjem nazaj pomeri da je izhodna napetost prava (3,3V ali 5V).
LP, Peter |
off topic
Peter hvala za tole. Spoloh nisem vedel, da Iskra še izdeljue kondenzatorje. V naših trgovinah z elektroniko jih že precej časa nisem videl.
Sedaj gledam, da imajo celo spletno trgovino. Nisem se še registriral. Je prodaja tudi za fizične osebe?
Sedaj sem se poskusil registriati. Prodajajo samo podjetjem...  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1538 Aktiv.: 7.33 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2023 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem registriran normalno in tudi naročil/prejel sem naročene stvari. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 672 Aktiv.: 3.69 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2023 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Ampak minimalno naročilo teh kondenzatorjev je 200 kosov.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2282 Aktiv.: 10.87 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2023 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
off topic
Peter hvala za tole. Spoloh nisem vedel, da Iskra še izdeljue kondenzatorje. V naših trgovinah z elektroniko jih že precej časa nisem videl.
Sedaj gledam, da imajo celo spletno trgovino. Nisem se še registriral. Je prodaja tudi za fizične osebe?
Sedaj sem se poskusil registriati. Prodajajo samo podjetjem...  |
Iskra kondenzatorji v Semiču še migajo, jaz v Iskri ne več
Najbolj pogoste kondenzatorje ima na zalogi IC elektronika v LJ (verjetno še kdo drug - HTE, Čip, ...), če delaš "cap dropper" napajalnik bo z KNB1560 večen
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14352 Aktiv.: 68.38 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2023 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
...
Najbolj pogoste kondenzatorje ima na zalogi IC elektronika v LJ (verjetno še kdo drug - HTE, Čip, ...), če delaš "cap dropper" napajalnik bo z KNB1560 večen
LP, Peter |
Peter hvala za tole. Bom ob prvi priliki naročil par kosov. Cene so ugodne.
Temo sem razdelil.
Citiram: |
če delaš "cap dropper" napajalnik bo z KNB1560 večen |
S tem se strinjam. Mislim, da so iskrini kondenzatorji pa tudi upori kar legenda. Cene na ebayu so kar zlatarske. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 715 Aktiv.: 4.03 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2023 8:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Spletna trgovina od Iskre je malo "predpotopna".
Pred pol leta, ko sem jaz naročal, so prodajali tudi fizičnim osebam. Jih je bilo pa treba malo dodatno povprašat, da so naročilo izpeljali. Meni so se zdeli malo neodzivni za ta čas. Ampak očitno tako funkcionirajo, ampak dobil vse kar sem naročil.
Iz Iskre so mi tudi zagotovili, da bodo v letu 2022 zgradili novo spletno stran, vendar ni bilo nič iz tega.
Drugače kondenzatoreje lahko naročiš tudi pri podjetju
INET ELEKTRONIK, Boris Eržen. Žal so cene nekajkrat višje, ampak odzivnost mnogo bolša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 266 dni