|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 2449 Aktiv.: 28.84
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2023 12:32 am Naslov sporočila: Mikrotik: port received packet with own address as source |
|
|
Mogoče komu prav pride. Najbolje se je učiti na tujih napakah
Eden od mikrotikov mi je začel javljati
Koda: |
ether5: bridge port received packet with own address as source address (xxxxxxxx), probably loop |
Najprej sem pomislil na kako napako v konfiguraciji (dodajal sem redundančen wireless link na obstoječi trasi).
Na koncu sem ugotovil, da je napaka veliko bolj banalna. Na enem od ("butastih", ultra poceni, tplink) switchev sem pomotoma vklopil isti kabel v dva porta, kar je bilo dovolj, da je nastala zanka. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2421 Aktiv.: 13.47 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2023 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
hec je da dobiš tudi drage industrijske switche ki nimajo "loop detection" pa brez kakega switcha, ki ti pove da se to dogaja.
Potem pa gledaš zakaj vse dela, dokler ne poženeš in začnejo simenssovi krminiliki pošiljati malo več podatkov in kar naenkrat se čudne stvari začnejo dogajati in ko pingaš je TTL (Time to live) čez 100. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 267 dni