|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bolly Neznanec

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 4:18 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.18 Kraj: Singapore
|
Objavljeno: Pet Jul 26, 2024 5:27 am Naslov sporočila: Krmiljenje koračnega motorja |
|
|
Zdravo,
Od prejšnjega tedna izdelujem CNC portalni mlin Shapeoko 2.
Moj nadzorni sistem teče z uporabo LinuxCNC na starem prenosnem računalniku z ustreznimi vzporednimi vrati, na "strani rezkanja" bo uporabljena kitajska kartica z vmesnikom za vzporedna vrata in optični sklopnik.
Moj problem je zdaj njegovo ožičenje:
Pot rezkalnega stroja je 1000 mm na Y-osi, 800 mm na X-osi in 250 mm na Z-osi. Najprej namestite fazni tok 2 A
Nema 23 koračni motor([url][/url])
. Mogoče bi dodal močnejši motor ali pa bi ga predelal na lestveni vretenski pogon. Toda najprej 2 koračna motorja z osjo Y in en koračni motor z osjo X. Gonilnik koračnega motorja je opremljen s TB6560.
Povezava med vmesnikom vzporednih vrat in gonilniško ploščo poteka prek 4-polnega mostička JST-XH.
Uvod je precej dolg, zdaj pa preidimo k bistvu:
V skrajnih primerih je dolžina kabla med gonilno ploščo in motorjem približno 2 metra. (motor Z-osi).
Ali bi bilo bolje napeljati 4 kable od motorja do gonilne plošče in zviti A in /A ter B in /B skupaj? (Seveda je površina prečnega prereza najmanj 1,5 mm² ali več.) Or
Ali ne bi bilo bolj smiselno napeljati napajalni kabel do pogonskega modula, nameščenega v bližini motorja, in nato ustrezno podaljšati krmilni kabel?
V drugi različici je gonilniški plošči seveda dodan elektrolitski kondenzator 4700 µF / 35 V, ki kompenzira izgube dolžine kabla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Jul 26, 2024 5:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za reklamo
Priloži še reklamo za krmilne kartice
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni