|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14394 Aktiv.: 67.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.44
|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2023 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
... Zelo čudno obnašanje v skladu. Kaj sem naredil narobe ? Prevajalnik ni javil kake napake.
|
Nimam veliko vaje programiranja AVR-jev, pa še te so stare > 10 let, ampak takole "na pamet", predvidevam, da bi na naslovu prekinitvenega vektorja (.org 0x0015) moral biti ukaz "rjmp" in ne "rcall".
Vsaj pri PIC-ih je tako, da pri proženju prekinitvenega podprograma za shranjevanje povratnega naslova na sklad poskrbi HW. V tvojem primeru se zaradi ukaza "rcall" (še dodatni programski klic podprogramske rutine) shranjevanje povratnega naslova na sklad izvede 2x.
.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14394 Aktiv.: 67.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2023 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
s56al je napisal/a: |
Silvo je napisal/a: |
... Zelo čudno obnašanje v skladu. Kaj sem naredil narobe ? Prevajalnik ni javil kake napake.
|
Nimam veliko vaje programiranja AVR-jev, pa še te so stare > 10 let, ampak takole "na pamet", predvidevam, da bi na naslovu prekinitvenega vektorja (.org 0x0015) moral biti ukaz "rjmp" in ne "rcall".
Vsaj pri PIC-ih je tako, da pri proženju prekinitvenega podprograma za shranjevanje povratnega naslova na sklad poskrbi HW. V tvojem primeru se zaradi ukaza "rcall" (še dodatni programski klic podprogramske rutine) shranjevanje povratnega naslova na sklad izvede 2x.
. |
Bravo TOČNO!
Enestavno nisem" videl", da sem napisal "rcall". Napako sem iskal čisto drugje.
Skratka, hotel sem povedal da ena sama napačna instrukcija naredi popolno štalo iz progama, če prav je vse ostalo ok.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2023 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo da je rešeno . Sicer podobno situacijo tudi sam doživel že mnogokrat. V takih primerih se najbolj obnese vse skupaj "prespati", medtem možgani v "backgroundu" iščejo rešitev problema oz. manjkajoče "pike in vejice" !
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 16 dni