www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nasvet glede SkyMaster SATV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 8:38 pm    Naslov sporočila:  Nasvet glede SkyMaster SATV Odgovori s citatom

Skratka, sem pred nakupom satelitskega kompleta in me zanima kaj svetujete oz. če se splača kupiti "na akciji" Rolling Eyes v Bau-xxxxx? link
Ker pri teh zadevah se mi zdi, da je bolj v stilu malo denarja malo muzike...če kdo svetuje kak drug nakup (za zmerno ceno) s toplo priporočam.

Kako pa je z "razdeljevanjem" signala npr. 3 TV sprejemnikom - v hiši so namreč 3 "stranke"?

LP Luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje je dobro pred nakupom razmisliti če je satelitska najbolj primerna izbira. Če imaš možnost kabelske , brezžične kabelske ali internetne TV ti zelo priporočam razmisliti o teh možnostih. Če boš želel gledati kaj več kot samo nekodirane programe boš verjetno več časa porabil za vse drugo kot pa za gledanje TV programov.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsaj vcasih je bilo tako, da je imel en sprejemnik/dekoder tudi en tuner, torej je bilo mozno spremljati samo en program hkrati, tudi ce bi signal nekako razdelil. Dvomim, da bi bilo to vec "strankam" vsec, se posebej takrat, ko so na sporedu limonade, sport in risanke Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S tem sprejemnikom lahko sprejemaš le FTA kanale. Antena je fiksna - glava enojna torej lahko spremljaš le en satelit. Kaj lahko gledaš na posameznem satelitu pa lahko vidiš tukaj. Izberi FTA
LukaL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2006 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je takšna:
živim pač malo izven LJ, kjer kabelske še ni...to je tudi prva možnost na katero sem pomislil.
drugič pa kar se tiče IPTV...(upam da ne bo kdo mislil da delam reklamo, ampak samo omenjam ponudnike)...to zaenkrat nudi le SiOL in t-2 če se ne motim. Pogodbo pa imam sklenjeno pri Amisu..tako da ne vem kaj mi je storiti Confused

LP
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2006 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IPTV izven mesta (se) ni to, kar bi ti rad - ce je le moznost, poskusaj dobiti kabelsko napejlavo ali pa razmisli o Lastovki (tam bi normalno delovalo z eno anteno na nekaj TVjev z razlicnimi programi, ker sprejemas cel frekvencni spekter hkrati). Ce bi bil jaz nekje izven mesta, bi bila to moja prva izbira, sele potem pa satelitska (satelitska je v bistvu kot ena slaba izvedba lastovke, za katero placas samo enkrat in ima dodatne omejitve, pa se problem se pojavi vsakic, ko ti skuri dekoder).
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 19, 2006 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Največji problem takšnih satelitskih kompletov je ta, da preko njih lahko gledaš kopico popolnoma brezveznih programov za katere je škoda vsakega denarja, tisti pa, ki so kaj vredni pa so zakodirani.
Nazaj na vrh
LukaL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 19, 2006 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lastovka na našem koncu tudi ne pride v poštev, ker ne "vidimo" ne Krvavca in ne Trdinovega vrha. Tako da sem v dr..u Confused
Preka satelita pa so res sami brezvezni programi, ki je že bolje če jih nimam, kar pa je ok, je pa zakodirano, kot ste že omenili.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni