|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pokibalboa Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2022 19:32 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 10:04 am Naslov sporočila: Vaillant EcoTEC plus in ebus |
|
|
Pozdravljeni,
Doma imamo Vaillant EcoTEC plus plinsko peč, ki je povezana na CalorMatic 630 termostat, predvidevam, da preko ebus priklopa. NA CalorMatic 630 sta priklopljena 2 sobna termostata (dva kroga).
En ogrevalni krog gre v nov prizidek hiše in ima svoj termostat, drugi pa poteka po hiši in ima svoj 1 termostat v kuhinji v pritličju, kar je zelo nepraktično za zgornje nadstropje. Termostat je namreč postavljen v kuhinji in ko se v spodnjem nadstropju uporablja kuhinja, se prostor segreje do te mere da se gretje izklopi in je posledično v zgornjem nadstropju hladno.
Hiša je dokaj stara, tako, da postavitev novega kroga odpade.
Razmišljal sem, da bi na CalorMATIC 630 (ki je v kleti) povezal ebus to wifi adapter oziroma kaj podobnega in bi lahko termostat opravljal preko Home Assistanta. Dokupiti mislim tudi nekaj pametnih radiatorskih ventilov.
Torej moje vprašanje kako se tega lotiti, ali je lahko na en ebus priključek priklopljenih več naprav? Kakor vidite na sliki gre cel kup kablov it ebus terminala, predvidevam, da do sobnih termostatov.
Glede adapterja sem gledal nekaj takega:
https://www.lectronz.com/products/ebus-to-wifi-adapter-module
Kar se tiče termostatov in peči sem totalni laik, ampak bi se rad naučil.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.04 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.16 MB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ bzzzz bzzz bzzzz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni