www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Element ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 8:35 pm    Naslov sporočila:  Element ? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me kaj je tole za en element 506 bele barve ?

Hvala za nasvete
Lp T



IMG_6821.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  32.68 KB
 Pogledana:  45 krat

IMG_6821.jpeg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 3174
Aktiv.: 33.05

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Varovalka?

Daj malo zriši shemo.

_________________
Always going the extra mile.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1729
Aktiv.: 12.60
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tej obliki ne vidim ne varistorja, ne kondenzatorja, ne dušilke, ne ntc-ja (thermistor)...
Če je upor je redko viden (po kodi 506 je to 50MΩ), kar težko verjamem. Ali pač.
Varovalka s tako oznako?
Pomagalo bi, če bi kaj več povedal kje se to nahaja (naprava, model...) in kam je prispajkan, npr. paralelno med +/- linijo, zaporedno s + linijo, itd.
Pomeri z MM kakšna je upornost.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, tale trster je za štrom. Alkalne baterije so bile notri deset let in so stekle. Sem očistil vse in dal notr nove baterije. Zdaj pa ko ga vklopim stalno piska in led dioda gori stalno dokler ga ne izkljucim.Povezave sem premeril in so okj. Pravtako upori in kondenzator. Izhod iz zenerce je 1V potem gre na en upor in na čip.
Trenutno mi moje sinaptične povezave ne nudijo neke ideje zakaj tole ne dela Rolling Eyes Very Happy



IMG_6823.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.73 KB
 Pogledana:  16 krat

IMG_6823.jpeg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1729
Aktiv.: 12.60
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo, da si povedal nekaj več.
V nekaterih Fluke testerjih je ta element z oznako 107.
https://guide-images.cdn.ifixit.com/igi/PTJqvcJFFFgTBUjp.huge

Zna biti to kar upor, ker vidim povezavo ene strani upora direktno na sprednji del/špico merilnika.

Tukaj je nek podoben tester z načrtom.
https://www.stevenhoneyman.co.uk/2012/09/
Ima čip kako oznako?
Si pomeril ohmsko element s št. 506?

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2023 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ta isti je kot je na prvem linku.
Zanimivo da gre neka široka povezava iz kondenzatorka pod ta 506.
Bom jutri pogledal katera oznaka je na čipu...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1729
Aktiv.: 12.60
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2023 1:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Teslo, pa daj povej točen model npr. Fluke 1AC-I (1AC-A1-I) in kakšna je upornost elementa 506.
_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2023 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tele 506ke ne morem pomert ker imam instrument samo do 20M Very Happy
Cip je pa kot na sliki...



IMG_6826.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.46 MB
 Pogledana:  4 krat

IMG_6826.jpeg



IMG_6825.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  119.8 KB
 Pogledana:  9 krat

IMG_6825.jpeg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1729
Aktiv.: 12.60
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2023 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, dobro, imaš drug model, ker je za 1AC-AI (1AC-I) prepoved uporabe, ker ne prikazuje realnega stanja in zna biti smrtno nevarno.
https://www.fluke.com/en/support/safety-notices/1ac-recall

V tem videu pravi, da je vzrok konstantnega piskanja v čipu, naj bi bil nek napetostni regulator IJ01V1.1 v TSSOT20 pakungi.
Datasheeta nisem uspel najti.
Se pa čip IJ01V1.1 najde na Aliexpressu...

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2023 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ga bom narocil pa da vidimo ce bo delovalo. Very Happy
Hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 01, 2023 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem naročil čipe brez problema. 10 kosov v pakungi.
Potem sem pa sestavil tale merilec nazaj skupaj, pritisnil gumb on/off na ON in pri pritisnjenem gumbu vtaknil noter baterije. Namreč nakana je bila kako mu malo zhebati logiko nazaj na prav.In uspelo je.In zdaj deluje normalno Very Happy
Tako da čipi so naprodaj če kdo rabi Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Teslo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Jul 2012 11:40
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2023 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil čipe a jih ne rabim ker zadeva deluje kot zgoraj opisano.
Prodam če kdo rabi..

IJ01V1.1 for sale 10kosov



IMG_7017.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  672.07 KB
 Pogledana:  0 krat

IMG_7017.jpeg



IMG_7016.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  295.91 KB
 Pogledana:  0 krat

IMG_7016.jpeg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 17 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group