|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2023 12:36 pm Naslov sporočila: Led reflektor - 300W |
|
|
V popravilo sem dobil omenjen reflektor.
Ko sem ga priklopil je del leve strani čisto malo svetil (kakšnih 10 ledic, toliko da se je videlo). Po ponovnem vklopu se je na sredini prižgalo par slabokrvnih diodic, tiste na levi strani so ugasnile. Po tretjem vklopu se je za delček sekunde močno posvetilo in ugasnilo. Po več ponovnih vklopih je ostalo tako kot je na sliki.
Tisti pikice na diodah v prvi vrsti se že ve, da so hin. Bi šlo brez njih ali brikat?
Kaj mislite, da je še poleg tisti diodic umrlo?
Meril še nisem nič, ker bo potrebno nekako odstranit tisto lepilo ali kaj že je.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.44 MB |
Pogledana: |
44 krat |

|
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2023 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej boš moral ugotoviti, kako je to vezano. Zgoraj je 23 gonilnikov, tudi piše 18R*23. Ampak število LEDic in tudi ne število stolpcev mi pa nekako ne gre skupaj. Če sem prav preštel, jih je 48*12 = 576, 18*23 pa je 414.
Če LEDice niso zalite, meri na njih.
Par LEDic v nizu lahko prebrikaš, če bi jih preveč, bi se gonilnik preveč grel. Torej verige s preveč pokvarjenimi LEDicami bi moral pustiti pri miru.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2023 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ledice so zalite. Tista 2 DB107 in 10 F, to še lahko preverim, ali pa vse skupaj v kanto...
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2023 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce je zalito, se ne bi prav pretegnil. Sploh, ker je bil na farnellu nov tak 150 W slabih 20 eur ...
Lp, G
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni