|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BrezC Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.39
|
Objavljeno: Tor Feb 01, 2005 9:53 pm Naslov sporočila: Izginila klamfica v outlook expressu |
|
|
Ko sem inštaliral sp2 na xp-jih mi je v outlook express izginila klamfica za odpiranje pripetih datotek...Zgleda da je problem z sp2 in slovenskimi xp-ji..
Isti problem sem imel že enkrat prej ob instalaciji slovenskega interface pack-a na xp sp1...
Probal sem že skoraj vse, v nastavitvah tega ni, mora biti kaka fora z kakim updato-m ali kaj?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.00 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrezC Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.39
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2005 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč, rešitev deluje..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
wilec Neznanec

Pridružen-a: Čet 12 Okt 2006 9:14 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Okt 12, 2006 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Jaz bi tudi to potreboval, pa mi trenutno še ne dovoli dostopa.
lp,w
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simimedi Neznanec

Pridružen-a: Pon 23 Okt 2006 8:09 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Okt 23, 2006 8:16 am Naslov sporočila: Klamfica |
|
|
Zdravo,
Hvala, pomagal si tudi meni!
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.64 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Okt 23, 2006 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
navodila... (copy-paste iz Branetove priponke)
Citiram: |
Po namestitvi slovenskega jezikovnega vmesnika na operacijski sistem Microsoft Windows XP Professional v Microsoft Outlook Express-u v oknu za predogled ni vidna sponka, ki označuje pripete datoteke, kot tudi ni na voljo orodne vrstice "Oblikovanje", čeprav je izbrano HTML oblikovanje sporočila.
Microsoft Outlook Express omogoča pregledovanje elektronskih sporočil tudi v predogledu, kar pomeni, da sporočila ni potrebno odpreti na način, da ga dvokliknete, temveč se le postavite nanj. Podokno za predogled, ki omogoča omenjeni način pregledovanja sporočil se vključi na način, da v meniju Pogled - Postavitev, v odseku "Podokno za predogled", omogočite "Pokaži podokno za predogled".
V primeru, da elektronsko sporočilo vsebuje eno ali več pripetih datotek, je v podoknu za predogled vidna sponka. S klikom na omenjeno sponko, pa dobite tako seznam pripetih datotek, kot lahko datoteke tudi odpirate oz. shranjujete.
V primeru, da na operacijski sistem namestite slovenski jezikovni vmesnik, pa v podoknu za predogled sponka, ki označuje pripete datoteke, ni vidna. To pomeni, da je do pripetih datotek mogoče le na način, da elektronsko sporočilo odprete z dvoklikom.
Prav tako po namestitvi slovenskega jezkovnega vmesnika na Microsoft Windows XP Professional, v Microsoft Outlook Expressu ni na voljo Vrstice za oblikovanje, čeprav je izbrana oblika sporočila, v kateri je sicer oblikovanje besedila mogoče. V meniju Pogled - Orodne vrstice pa je označeno, da je Vrstica za oblikovanje omogočena. Primer takega sporočila je sporočilo v HTML obliki, v kateri sicer lahko tako definirate vrsto, velikost, kot tudi barvo črk.
Obe težavi je mogoče odpraviti na način, da:
najprej seveda zaprete Microsoft Outlook Express.
Nato datoteko INETRES.DLL, ki se nahaja v:
<ime_pogona>\Program Files\Internet Explorer\MUI\0424 (npr. C:\ Program Files\Internet Explorer\MUI\0424\inetres.dll)
kopirate v:
<ime_pogona>\mapa_v_kateri_je_nameščen_operacijski_sistem \mui\FALLBACK\0424 (npr. C:\Windows\mui\FALLBACK\0424)
V mapi, kamor ste skopirali datoteko inetres.dll (C:\windows\mui\FALLBACK\0424) datoteko inetres.dll preimenujete v INETRES.DLL.MUI
Nato pa še preimenujete datoteko inetres.dll, ki se nahaja v mapi
<ime_pogona>:\Program Files\Internet Explorer\MUI\0424 v _inetres.dll.
Po ponovnem zagonu operacijskega sistema Microsoft Windows XP Professional bo v Microsoft Outlook Express-u tako v podoknu za predogled vidna sponka, pri sporočilih, ki vsebujejo pripete datoteke, kot bo tudi pri novih sporočilih na voljo orodna vrstica za oblikovanje sporočil. |
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni