www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektro Ljubljana - svinjsko visoka podražitev
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2008 10:31 pm    Naslov sporočila:  Elektro Ljubljana - svinjsko visoka podražitev Odgovori s citatom

... vsaj za nekatere.

Par dni nazaj sem dobil od Elektra Ljubljana dopis z obrazložitvijo in nove Splošne pogoje, ki začnejo veljati s 1. novembrom letos.

Tiste, ki ste iz drugih krajev bi vas vprašal, ali ste tudi ostali dobili kakšne dopise, in če kakteri od dobaviteljev (Elektro podjetja) ni povišal cen, oziroma kateri bo ponovem najbolj ugoden, da bi zamenjal dobavitelja.

Lep pozdrav,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil dopis iz Elektro Gorenjska pa ga še nisem uspel prebrati. Sporočim, ko mi uspe.

lp
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektro-gorenjska.si/index.php?t=sporocila&id=120
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Perhan je napisal/a:
Dobil dopis iz Elektro Gorenjska pa ga še nisem uspel prebrati. Sporočim, ko mi uspe.

Podrazitev za porabo nad 10 KWh na dan (za vsako dodatno KWh) in pavsalna podrazitev "za obracunavanje/posiljanje izpiska" (malce manj kot 1 EUR/mesec).

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Deregulacija trga z električno energijo vam omogoča, da lahko električno energijo kupujete tudi pri drugih ponudnikih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
Deregulacija trga z električno energijo vam omogoča, da lahko električno energijo kupujete tudi pri drugih ponudnikih.

Vendar se pri nas trgovci lepo zmenijo za povišico in tako od proste izbire nimamo prav nič...

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni odovarjajo razredi, ki jih ima Elektro Ljubljana, ker padem v prvi razred. Moram malce primerjati še ceno za kWh v (ampak nekaj mi pravi, da bo enaka kot pri Elektro Gorenjska).
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam trenutno povprečno porabo 10,05kWh na dan. Se pravi, da prekomerno trošim. In bom zato plačal za tiste 0,05kWh nekaj dodatka (0,0001€Smile ).

Bom namesto 60W spajkalnika kupil 48W- nega.

Poanta mislim da je v tem, da bo ta dodatek uveden in se ga bomo navadili, nato pa se bo v prihodnosti konkretneje dvignil.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.08

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa jaz, ki imamo dvostanovanjsko hišo s porabo 33 kW/dan pa 3x25A

Kaj se zgodi, če postavim dve omarici po 3x20A in za omaricami vežem spet skupaj.

Imam namreč žago, rezkar in stoj za oblanje, vsak po 4-7 KW, staro sicer, pa nič industrijskega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Proteus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Kaj pa jaz, ki imamo dvostanovanjsko hišo s porabo 33 kW/dan pa 3x25A. Imam namreč žago, rezkar in stoj za oblanje, vsak po 4-7 KW, staro sicer, pa nič industrijskega.

Prav taki kot si ti so cilj tovrstnih ukrepov Wink
Krampus je napisal/a:
Kaj se zgodi, če postavim dve omarici po 3x20A in za omaricami vežem spet skupaj.

Če ti bo slučajno zgorela bajta, ti ne bo zavarovalnica nič plačala.
Če bo pri tem kdo mrtev, bo neposredni krivec za to smrt takoj znan.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez skrbi bodo vsi tako podražili, da bo razlika minimalna, tako da bo izbira med ponudniki verjetno nesmiselna. Za piko na i pa bo verjetno prehod od enega k drugemu ponudniku primerno zaračunan Razz
V vseh primerih bodo verjetno bolje prišli skozi tisti z manjšo porabo, ampak za to se pa plačuje priključnina (pavšalno)
Jaz ne bom storil ničesar, saj nimam kaj, poraba mi nekoliko narašča z leti, samo v delavnici imam porabo preko 10kWh na dan, bi moral pogledat statistiko, saj vsak mesec popisujem števce, saj imam za info v delavnici števec, drugi dodatni števec pa je za stanovanje v 1. nadstropju, kjer živijo starši, da je delitev poštena, glavni števec je seveda zunaj.
Porabo kaj dosti ne morem zmanjšat, saj mi v delavnici neprestano delujeta najmanj 2 računalnika, potem je tukaj še razsvetljava, orodje pa je zanemarljivo, če ne štejem računalnik kot orodje. Računalnik ni velik porabnik, žal pa deluje 24/7 kar prinese končni rezultat.

V vsakem primeru bo smiselno varčevati tako, da zmanjšujemo število nepotrebnih porabnikov, uporabljamo varčne porabnike, ... in tako naprej, da ne naštevam, saj ne bi nič novega napisal.

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prehodi med elektro ponudniki so brezplačni, v nasprotju s prenosljivostjo telefonskih številk, ki se obračuna 5€, pa se mi zdi da je več dela zamenjati števec in izpeljati vso birokracijo, kot pa pri zamenjavi telefonskega operaterja.

Se mi pa zdi, da je najbolje ostati na sedanjem ponudniku električne energije, saj imajo svoje delavce veliko bližje(lokalno), če pride slučajno do kakih motenj. Cene, ki jih imajo se pa razlikujejo zelo malo, tako da se ne izplača menjati elektro distributerja, kar pa se pri telefonskih operaterjih definitivno izplača.
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Se mi pa zdi, da je najbolje ostati na sedanjem ponudniku električne energije, saj imajo svoje delavce veliko bližje(lokalno), če pride slučajno do kakih motenj.

!!! N A P A K A !!!
Sistemski operater (to je tisti, ki vzdržuje mrežo) in dobavitelj električne energije nista ena in ista oseba!!!

V Ljubljani bo mrežo vedno popravljala "Elektro ljubljana", pa čeprav kupuješ pri Elektro Primorski, toda zakaj?

Za delovanje mreže skrbi SODO (http://www.sodo.si/), ki je neodvisen sistemski operater. Za vzdrževanje mreže ima sklenjene pogodbe z "znanimi" distribucijami, pri čemur pa NE SMEŠ mešati funkcije prodaje in funkcije vzdrževanja, ker skladno z deregulacijo ne smeta imeti nobene povezave.

Torej v Ljubljani:
- ti energijo dobavlja n.pr. Elektro Primorska (ali kdo drug)
- ti popravlja drote SODO, preko svojega podizvajalca Elektro Ljubljana.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hotel sem povedati, da na tem področju se praktično ne izplača menjati med dobavitelji, saj kot pravim se cene minimalno razlikujejo, če pa bo nekdo podražil, bodo pa nato za njim še drugi...in si na istem...

Proteus ali imaš potem še števec od elektra ljubljana, če npr. greš na elektro gorenjska? Kako je z daljinskim odčitavanjem?
Nazaj na vrh
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
... Cene, ki jih imajo se pa razlikujejo zelo malo, tako da ...
Jaz se na elektriko grejem in pri povprečni porabi nad 24 kWh/dan se cena električne energije pri elektro ljubljana podvoji (faktro 2.0).

Pri elektru gorenjska je višja cena za porabo nad 10 kWh/dan in to v višini 2 €centa za 1 kWh, elektro ljubljana pa, kolikor razumem, množi s faktorjem vso porabo.

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni