|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Maj 20, 2024 4:17 pm Naslov sporočila: Problemi z DVI izhodom na grafični kartici |
|
|
Imam eno čudno težavo z DVI izhodom na grafični kartici geforce GTX 550 TI. Imam windows 10 pro.
Grafična kartica mi zaznava, da je na ta DVI izhod priklopljen monitor, čeprav tam na tem izhodu ni gor priklopljenega nobenega monitorja. Nimam doma monitorja, ki bi imel DVI digitalni vhod, zato ne morem testirati, če digitalni izhod na DVI izhodu deluje. Imam pa DVI - VGA pretvornik, kateri deluje brezhibno. Ko pa priklopim na ta DVI preko pretvornika monitor je slika črna in malo migne, ko ga izštekam. Ko pa monitor priklopim na VGA izhod, mi zaznava, kot da sta gor priklopljena dva monitorja, na DVI in na VGA izhodu. Pa čeprav na DVI izhodu ni nič gor. Če pa še zraven priklopim drugi monitor na HDMI izhod preko pretvornika HDMI - VGA mi pa zaznava kot, da bi bili 3-je monitorji. Pa čeprav na DVI izhodu ni nobenega monitorja. Za 2. monitor mi izpisuje, da zaznava nek žični monitor.
Nič ne pomaga, če računalnik ponovno zaženem, ali ugasnem računalnik, ali ga izštekam iz elektrike. Gonilniki so najnovejši možni za to grafično. Ima mogoče kdo kakšno idejo kako to rešiti, ali je imel že kdo podobne probleme. Sumim pa na to, da je lahko do tega prišlo, da sem uporabljal star VGA kabel, ki je že malo zdelani in je lahko se poškodovala grafična zaradi kabla.
Prilagam še slike.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
38.5 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
29.76 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni