www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sončna celica za velux okno

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
primozb2005
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Dec 2005 23:20
Aktiv.: 0.25
Kraj: vransko-ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 31, 2024 7:04 am    Naslov sporočila:  Sončna celica za velux okno Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Na strešnem oknu Velux mi je odpovedala sončna celica, ki polni 10.8V akumulator, ki napaja motor za dvig rolete.
Cena sončne celice je cca 200EUR, saj se prodaja v kompletu z motorjem, kar pa se mi zdi pretirana cena, zato iščem alternativo.

https://www.meurer-shop.de/dachfenster/velux/velux-rollladen/rollladen-ab-bj.-2012/solar-rollladen-akku-motor-velux-ersatzteil-kitt-ab-bj-2012

Originalna vgrajena celica ima po specifikaciji 18V in maksimalni tok 180mA
Sončna celica je velikosti 60mm x 330mm.
Kot alternativo sem našel modul na spodnjem linku. Ker je celica 6V, bi vezal tri celice zaporedno, kar mi dimenzijsko tudi ustreza.
Zanima me ali bi moral to celico še pokriti s steklom glede na to da bo na strehi. originalna celica je bila pokrita s steklo?

Lp Primož

https://www.ebay.de/itm/132481002831
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 31, 2024 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Link na ebay je lahko bolj normalno kratek, če odrežeš odvečno od številke naprej tik pred ?
takole: https://www.ebay.de/itm/132481002831

Če se boš slučajno kaj potepal po gorenjskem koncu, imam še en kupček teh celic 110x60mm po 2eur
180mA ne zmorejo, nekje 140-160mA pa gre, odvisno od ure in jakosti sončnega sevanja.
Pri koprenasti oblačnosti in če je zrak zelo umazan, ne gre dosti nad 100mA
Trenutno ob 8:00 zjutraj samo 80mA pri direktni osvetlitvi pravokotno na celico.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni