|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bogdan_arko Neznanec

Pridružen-a: Pet 03 Maj 2024 19:45 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Jun 10, 2024 3:34 pm Naslov sporočila: Uporaba zaščitnega ozemljila za električnega pastirja |
|
|
Poleg hiše postavljamo električnega pastirja. Ali lahko namesto posebnega namenskega ozemljila uporabim kar zaščitno ozemljilo od hiše, ki je ozemljena po TT sistemu?
Po spletu sem zasledil, da se ozemljitve pastirja in ozemljitve stanovanjskega objekta nikakor ne sme povezati skupaj, ni pa pisalo zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Jun 10, 2024 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar posebej naredi, bo manj morebitnih težav.
Pastir bo zagotovo in zanesljivo delal, če priključiš na hišno ozemljilo, tudi strelovod, če želiš, ampak...
V izogib morebitnim težavam pri udaru strele v ograjo, si ne želiš tega imeti združeno s hišo. Še več, ozemljitev pastirja naj bo vsaj nekaj metrov oddaljena od hišnega ozemljila. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 445 Aktiv.: 2.80
|
Objavljeno: Pon Jun 10, 2024 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Električni pastir ustvarja visokonapetostne impulze, ki bi v električni inštalaciji povzročali motnje. Ozemljitev EP mora biti zato najmanj 10 m oddaljena od ozemljitve objekta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni