|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ignis Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38 Prispevkov: 485 Aktiv.: 2.78 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Jul 28, 2024 10:22 am Naslov sporočila: Varovalka, za 48V baterijo, e-kolo |
|
|
Prosim, za vaše izkušnje(realne) z varovanjem baterije 48V(54,6V).
Baterija ima 40A avtomobilsko varovalko in še eno rezervno,
ki po preseku zgleda veliko bolj "švoh" ...
sicer imam z "letečimi" varovalkami zelooo slabe izkušnje,
zamenjal jo bom ...
sprašujem kaj priporočate?
Dolgo sem uporabljal cevne varovalke;
če pride do česa; hitro se razstavi in zamenja,
vendar mi je tistih "keramičnih" zmanjkalo,
prozorne steklene niso OK, v hrib so vedno "pokale" dobesedno,
verjetno previsok tok in posledično temp.
Imam na mizi varovalke, ki so zelo velike(gabariti); nwm so za čolne ali akustiko; nekako mi ne "dišijo" ...
Kaj vi uporabljate pri enosmerni napetosti 50V in tokovih ~20A ?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
39.88 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
426.37 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
_________________ Znanje se množi, če ga delimo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Ned Jul 28, 2024 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali meniš, da ti bo sploh kdaj v življenju vgrajena varovalka crknila
BMS ima pretokovno zaščito in izklopi še preden se varovalka sploh zave, da je kaj bilo...
Varovalka je samo za ziher, če bi šlo nekaj hudo narobe z odklopom BMS.
Še nikoli nobenih težav, od zmontiranih 85+ motorjev in 100+ baterij, ni bilo niti enega primera, da bi bila težava z varovalko.
Potencialno težavo bi lahko predstavljalo podnožje, zato vedno to podnožje odstranim in žice prispajkam direktno na varovako in dam gor skrčno bužirko.
Zakaj bi moral uporabnik imeti možnost menjave varovalke, če pa varovalka crke le v primeru, ko bo crknil BMS
Običajno so varovalke 35A, redko 40A, nisem še opazil da bi bila rezervna kaj drugačna. Kakor koli, ker se je nabralo polno škatlico rezervnih varovalk, sem jih ene 20-25 kosov reskiral v destruktivna testiranja, če so karakteristike primerne.
V glavnem nekega odstopanja ni, so kar dobre, vendar so po nepotrebnem za tako velik tok, 25A ali 30A bi bilo OK, ni potrebe za več.
Če ima ena varovalka širok vodnik v primerjavi z drugo, to še ne pomeni da je debelina enaka
Pri tej bateriji so nerodno dali podnožje z varovalko zunaj, jaz vedno baterijo odprem in na žico na izhodu dam varovalko, prispajkano seveda, brez podnožja, tako je baterija res zaščitena, ker če je zunaj, bo uporabnik v primeru napake čaral po svoje...
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni