|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Jul 14, 2024 3:23 pm Naslov sporočila: Grafični displey EA W240-7KHLW in arduino |
|
|
Na firmi, kjer sem zaposlen sem dobil zastonj dva nerabljena grafična displeya od Electronic Assembly, nemške firme, kateriva sta bila nekoč pred več kot 10 leti kupljena za nek propadli projekt. Zdaj sta pa bila za odpis. Letve 20 pinske sem sam zdaj gor zalotal, tako da se je vidlo, da sta bila nerabljena. Oznaka displeya je EA W240-7KHLW.
Zdaj bi pa jaz rad ta dva displeya uporabil na arduinotu in nikjer ne najdem, kako točno moram povezati, še bolj pa katero knjižnico uporabiti v arduinotu in kako program napisati v arduinotu za ta displey. spodaj prilagam sliki tega displeya in na tem linku je datasheat od tega displeya. Zanima me, če je ta displey komu kaj znani in ga je že uporabil na arduinotu. Nekaj sem probal informacije iskati preko chat gpt-ja in sem se samo v krogu vrtel in nisem nikamor prišel.
Ta displey ima tudi posebej tachpad, ki je konektor povezan na tachpad v matriki 10x6. 10 linij vodoravno in 6 linij navpično. Zdaj zaenkrat ta tachpad, kako ga povezati na arduino zanemarim, ker prvo moram usposobiti, da se bo na displeyu nekaj gor kazalo in potem grem na tachpad.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.28 MB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
1.73 MB |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.07 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jul 14, 2024 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Začni s tem: Arduino With T6963c 240x128 Graphic LCD Tutorial
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Jul 14, 2024 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusil sem program, katerega mi je napisal chat gpt, arduino ga je prevedel in naložil na arduino mego, ampak na displeju se ni nič zgodilo.
Koda: |
#include <U8glib.h>
// Pin definitions for the T6963C display
#define PIN_CD 10
#define PIN_WR 11
#define PIN_RD 12
#define PIN_CE 13
#define PIN_RST A0
U8GLIB_T6963_240X128 u8g(PIN_CD, PIN_WR, PIN_RD, PIN_CE, PIN_RST, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9); // Create an instance of the display
void setup() {
// Initialize the display
u8g.setRot180(); // Rotate screen 180 degrees if needed
}
void loop() {
// Draw on the display
u8g.firstPage();
do {
u8g.setFont(u8g_font_unifont);
u8g.drawStr(0, 22, "Hello, World!");
} while (u8g.nextPage());
delay(1000);
}
|
Povezal sem pa displey po tem: 17 pin na displeju je izhod, kateri ima -16V in se to napetost uporabi za kontrast preko poneciometra na 3. pinu na LCD-ju.
|
106.75 KB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Ned Jul 14, 2024 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po tem sem naredil in je uspelo. Hello word že dela. Za tach displey pa nimam trenutno časa se s tem ukvarjati. Predvidevam, da tach displey dela na principu matrike 10x6. Pa verjetno je kapacitivni displey.
In ja sem prišel do zastonj grafičnega LCD displeya.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.07 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2024 7:40 am Naslov sporočila: |
|
|
V podatkovnem listu, ki si ga podal v prvem postu, lepo piše na četrti strani:
Citiram: |
Built-in touch panel is similar to membrane key switch construction. There are 10x6 matrix areas. Touching a field 1..60 with finger or stick will cause a connection between a column and a row. In example a touch in the area of field #42 will lead to a connection between pin 5 and pin 12. Resistance depends on pressure and may change between 300Ω and 10kΩ. Non operated connection is open. Please note that there is a capacity between each lines and columns (about 100pF). Driver voltage may not exceed +5V. |
Pomagaj si s to stranjo:
Touchscreen Display with Arduino
|
109.34 KB |
2 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni