www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Philips kuri...
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Emaster
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Sep 2010 20:38
Aktiv.: 0.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 2:23 pm    Naslov sporočila:  TV Philips kuri... Odgovori s citatom

...router Telemach.

Serviser od Telemacha je prišel in diagnosticiral, da im TV na HDMI 110 V in je to skurilo že drugi njihov router (preko eon boxa seveda).

Kot laik sprašujem, če je to možno.
Pri stari teti preko 70 let, ki je sama so naredili tako diagnostiko in sedaj bo morala plačati dva ruterja, jaz pa bom na lokaciji šele čez par tednov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi oni imeli parvilno ozemljeno vse skupaj, bi kurilo kvečjemu varovalke...

Tako pa imajo najbrž galvansko ločeno od zemlje, potem pa lahko vse skupaj zaplava. Reci, da jih boš tožil, ne pa plačal...
Nazaj na vrh
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.92
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokaj nenavadna trditev, da je ruter skurjen preko HDMI kabla. ki pa je povezan preko EON Boox-a. A Eon je pa ostal nepoškodovan??, ali ne bi bil problem najprej na Eon-u??
Poleg tega, pa sem pred nekaj časa imel opravka z enim LG Led TV-jem, ki je imel celo trižilni šuko vtikač!
Predvidevam tako kot je že omenil "satelitko" ,da imajo pri Telemahu nekaj narobe!
Nič pa nisi omenil, ali gre za kabelsko TV, ki ima Dodatek Eon box, ali pa je to optika?
Nazaj na vrh
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.13

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ethernet povezava je izolirana cca. 2kV proti zemlji. Da skuri router, je to nemogoče.
Za njo se tako ali tako pričakuje, da plava na nivoju omrežne napetosti v nekaterih primerih in je kot taka, narejena, da se to tolerira brez napak. HDMI pa je ozemljen na šasijo obeh, vendar je to neproblematično.
Če je to telemachov router, ki gre na kabelsko je to tako ali tako njihov problem in je verjetno problem v omrežju ali ozemljitvi na njihovi strani ki ni pravilno izvedena.
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko farbajo stare ljudi in jih vlečejo za nos, nekje morajo zakasirati minus, ki ga delajo z akcijskimi cenami paketov...

Napiši lokacijo, mogoče je kakšen forumaš blizu in bi mogoče pomagal.

Nemogoče je, da bi na router preko UTP kabla prišla kakšna napetost.

Najprej je iz televizorja HDMI kabel na EON box, ki je lahko UTP ali hibridni.

Hibridni EON box ima UTP in coax kabel
UTP EON box ima samo UTP

Coax kabel hibridnega EON boxa ni priključen na router ampak samo UTP, če je priključen za uporabo časovnih funkcij. Preko coax kabla gre redni program v realnem času, preko UTP gre vse v časovnih funkcijah in video na zahtevo.

Če je UTP EON box je samo UTP kabel in zato nima coax priključka, časovne funkcije in redni program gre preko UTP.

Torej, treba je razjasniti kateri EON box je na lokaciji. Če je optika, potem hibridni zagotovo ni.
Da bi router skurilo zaradi napake stranke, morajo požeruhi iz Telesmeha to dokazati in še v tem primeru je malo možnosti da bi moral plačat, kljub morebitni krivdi.
OK; lahko pošljejo račun, ki ga seveda zavrnete in o tem še obvestite AKOS in TIRS, po potrebi zaradi goljufije še Policijo, ki je pristojna za take goljufije.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kaj grmelo, ko se je to "kurilo"? Scalar bi to lahko dokazal. Vsaj eden odvržen sum.
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 9:22 pm    Naslov sporočila:  Re: TV Philips kuri... Odgovori s citatom

Zanimivo, da ni crknil EON (HDMI ni galvansko ločen), ampak router (ETHERNET je galvansko ločen).

Žal mi je ravno crknila baterija v multimetru. Sem preveril potencial HDMI kabla na dveh TV-jih kar s preizkuševalnikom napetosti in tlivka seveda zagori pri obeh.
Samo... če primem kabel pa ne čutim čisto nič. Mr. Green

Krivi so kondenzatorji v napajalnem delu.

Mislim, da bo težko najti TV, pri katerem z visokoohmskim V-metrom ne izmeriš cca 110V proti zemlji, če je priključen samo napajalni kabel.

int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2024 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena žleht ideja:

Na EON box-u odklopi koaks in HDMI kabel, ter z visokoohmskim V-metrom, ali faznim preizkuševalcem pomeri napetost opleta HDMI, ali koaks priključka. Twisted Evil

1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.13

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ethernet je izoliran. Ne sme skurit v nobenem primeru.
Nazaj na vrh
Emaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 6:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj, pozabil napisat, optika je.

Torej optika v ruter, potem preko utp do boxa in hdmi v TV.

Mi je pa zanimivo, da nikoli ne menjajo napajalnika od routerja, pa tudi router menjajo z rabljenim!
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, potem je vse jasno.
Router lahko potencial dobi samo preko napajalnika, na eni strani optika, na drugi UTP.
Le kaj Telesmehovcem ni jasno, napaka je na njihovi opremi, če slučajno nimajo izoliranih RJ45 vtičnic... torej v tem primeru niso po standardu.
Vsaka omrežna oprema ima transformatorček na RJ45 vtičnici, ki poskrbi za galvansko ločitev. Mogoče ima Telesmeh nestandardno opremo in nimajo izoliranih LAN-ov, zrelo za kakšen strokovni inšpekcijski pregled.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj pa ti že malo pretiravaš. O kakšni nestandardni opremi sanjaš? Boš za svoje trditve dal kako povezavo, zagotovo se kje po svetu to dogaja po tvoje?
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje si prebral da trdim Question
Napisal sem "mogoče" in "slučajno"

Razmišljam "na glas", glede na dogajanje se upravičeno pojavi dvom o kvaliteti njihove opreme...
Napajalnike so kar pogosto menjavali, ko sem jih imel poln kufer, sem dal svojega in je bil mir za vedno.

.

Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsa oprema, ki se pojavi na skupnem trgu EU mora imeti CE oznako, kar pomeni da je skladna z veljavnimi predpisi.
Nazaj na vrh
Emaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem strokovnjak, niti nisem blizu lokacije, pa vendar, sem pred leti imel napajalnik, ki mi je kuril mobilne telefone.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni