www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čitalec pametnih kartic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2024 12:09 pm    Naslov sporočila:  Čitalec pametnih kartic Odgovori s citatom

Ali omenjeni čitalec kartic zmore prebrati tole (eDavki, eUprava, eVEM, Ajpes, VEP.si, zVEM…) ? Predvsem za zdravstveno kartico me zanima (imam novo osebno). Pše da ja, ampak...

https://www.mimovrste.com/citalniki-kartic/akasa-citalec-pametnih-kartic-akasa-ak-cr-03?tab=description

Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.37
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2024 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dela z aplikacijo za banko intesa. Za osebno pa ni bil dober in sem kupil drugega. Bom zvečer napisal katerega.
dodatek:
Po dobre pol ure online tehnične pomoči smo ugotovili, da tisti akasa ne zna komunicirati z osebno izkaznico. Kupil sem tega:
uTrust2700R

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2024 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Energetik-m, hvala za info.
zVEM pa naj bi tvoj novi deloval?

Nekaj sem se igral z telefonom, pa je enkrat bila povezava, pa spet ne...,obupal.

twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Energetik-m je napisal/a:
Dela z aplikacijo za banko intesa. Za osebno pa ni bil dober in sem kupil drugega. Bom zvečer napisal katerega.
dodatek:
Po dobre pol ure online tehnične pomoči smo ugotovili, da tisti akasa ne zna komunicirati z osebno izkaznico. Kupil sem tega:
uTrust2700R
uTrust2700R je tist ki ne dela, al tist katerega si ga kupil naknadno?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večina ljudi čitalnik že ima, ni nobene potrebe po nakupu...

Imaš SMART phone (pametni telefon) ki podpira NFC?
Potem čitalnik že imaš, samo namestiš aplikacijo SI-PASS e-osebna in fertik, jo še spariš s "ta novo" osebno in to je to, vstopaš in podpisuješ, potrjuješ, ...
https://www.si-trust.gov.si/sl/eoi
Kaj dela aplikacija?
Preko NFC prebere osebno izkaznico, da s tem potrdiš svojo identiteto. Vse lahko delaš na PC, telefon z aplikacijo je potreben le za potrditev, nekakšen podpis.

Končno so naredili korak naprej, nekaj uporabnega.

Mimogrede, zadeva dela tudi s hrvaško javno upravo... ko sem plačal vinjeto za hrvaško morje sem se prijavil kot gost, tuj državljan in identiteto potrdil s to aplikacijo in e-osebno izkaznico, zelo enostavno, treba je samo slediti navodilom. Še podatkov za čoln ni bilo treba vpisovat, samo številko lanske vinjete sem vpisal in je pravilno prikazalo vse podatke, plačal s kartico, dobil PDF vinjeto na mail in to je to, brez obiska Kapitanije... zavarovanje čolna pa itak pri G24 enako vse on-line Dancing

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem danes porihtal zadevo preko malo novejšega telefona. To kar me je zanimalo (zVEM) sedaj deluje. Še pred tem sem pa klical na 080 xxxx pa mi je ena rekla, da ni možno, da vidim podatke (emšo itd...) na aplikaciji e-osebna(čeprav sem vse videl). Toliko o pomoči uporabnikom Sad
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni