www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jonas22
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 26 Avg 2024 5:45
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 7:58 am    Naslov sporočila:  Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri? Odgovori s citatom

Pred dvema letoma, ko sem prednaročil 1F, nisem vedel veliko o CNC-ju. Še vedno ne. Toda zadnji dve leti svojega življenja sem porabil za izgradnjo sistema, ki bo čim bolj popoln.

Pri svojem delu sem prisiljen delati stvari "dovolj dobro". V življenju moram imeti nekaj, kar lahko poskušam narediti popolnega.

Tako sem ugotovil, da krmilnik "spam" pretvori loke v segmente črt. V drugi temi sem izvedel, da obstaja nastavitev največjih odstopanj, ki jo je treba nastaviti vsakič, ko zaženete CNC. Ali lahko to reši težavo? ne vem

Razumem, da 1F izdeluje to kot hobi stroj in mora ohraniti razumno ceno. Ko sem ga kupil, sem raziskal strojno opremo in to me je prodalo. Nikoli se mi ni sanjalo, da bi bil krmilnik tako … no, omejen. Želel sem si le, da bi ponudili nadgradnjo krmilnika za začetek ... Z veseljem bi plačal dodatno. Vendar sem bil neveden in te nekoliko razočarajoče omejitve nisem odkril, dokler v dveh letih nisem preživel nešteto ur. Živi in ​​se uči. Na koncu sem dobil delovno mizo lepe velikosti, če premaknem portal nazaj.

Zato se poskušam učiti iz svoje napake pri nakupu in dobiti dober nasvet ... če se odločim vložiti več denarja in časa v to stvar in nadgraditi.

Prebral sem o ljudeh, ki uporabljajo krmilnike Acorn. Ali je kdo naredil dodaten korak in dodal l]spam[/url]?

Prav tako se zdi, da ti krmilniki uporabljajo fizična mejna stikala za nastavljanje. Ali ne delujejo z - mislim, da se temu reče - "nanašanje na stojnico", kot je 1F? To je ena stvar, ki mi je všeč pri trenutni postavitvi; brez fizičnih stikal.

Hvala ... in prosim oprostite moji nevednosti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.14
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krmilnik je v bistvu zelo neumna naprava. On samo sprejme ukaz iz računalnika in ga izvede. Se pravi premakni se za xxx korakov (ali obratov).
Zna pa skrbeti, da ima motor pravi tok, da dobi povratne informacije ali se je uspel zavrteti in priti na željeno mesto, ...

Torej kaj bi ti rad od krmilnika?

Ali ti misliš krmlnik PLC. To je takorekoč računalnik. Ja glej, tu je pa ogromno znanja v ozadju in so firme tudi v sloveniji, ki razvijajo to programsko opremo. Eden od njih je https://www.planet-cnc.com/

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS, prepoznaš? Dancing

Slika_CNC2_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  199.06 KB
 Pogledana:  18 krat

Slika_CNC2_1.jpg

Slika_CNC2_2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  223.78 KB
 Pogledana:  12 krat

Slika_CNC2_2.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jonas22, ne razumem kaj sprašuješ!?
Tako je, kot ti je SimonS napisal.
Pri CNC stroju imaš CNC krmilnik, ki je povezan z računalnikom in s krmilniki motorjev.

Na sliki 4 je celotna omarica mojega CNC stroja, na sliki 6 je desno CNC controller, levo je majhen krmilnik koračnega motorja. Na sliki 5 je postavitev v delovanju, pred vsemi komponentami je PC.

Priloži kakšno sliko, da bomo vedeli o čem se pogovarjamo.
Z opisom začni pri računalniku. Na kateri port imaš priključen, kaj že F1 ali Acorn.
Priloži linke tega kar uporabljaš (F1, Acorn).

Slika_CNC2_4.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  143.83 KB
 Pogledana:  10 krat

Slika_CNC2_4.jpg

Slika_CNC2_5.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  184.02 KB
 Pogledana:  4 krat

Slika_CNC2_5.jpg

Slika_CNC2_6.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  254.92 KB
 Pogledana:  9 krat

Slika_CNC2_6.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:58 pm    Naslov sporočila:  Re: Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri? Odgovori s citatom

jonas22 je napisal/a:
Tako sem ugotovil, da krmilnik "spam" pretvori loke v segmente črt. V drugi temi sem izvedel, da obstaja nastavitev največjih odstopanj, ki jo je treba nastaviti vsakič, ko zaženete CNC. Ali lahko to reši težavo? ne vem

Prebral sem o ljudeh, ki uporabljajo krmilnike Acorn. Ali je kdo naredil dodaten korak in dodal l]spam[/url]?

@SimonS in ostali
Ali niste opazili, da je jonas22 tipičen AI spamer Think Shame on you Pray
URL je že nekdo poeditiral in vstavil besede "spam" namesto povezave

Gre za tipično prikrito oglaševanje po forumih, generični član odpre novo temo ali sodeluje v že odprti tako, da s pomočjo AI generira nek na videzno smiselen tekst in v to dokaj spretno vrine reklamni URL.
Kdor redno prebira forume, bo tak AI tekst hitro zaznal, sploh v slovenskem jeziku, ker je to tipično AI (chat GPT) klamfanje in trolanje, se da hitro prepoznat, ker od normalnih uporabnikov nihče ne piše v tem stilu.

IGNORE in brisat, pa mir.

jonas22 nikoli več ne bo objavil prispevka na tem forumu, če pa že, bo spet en spam.

@stane

No, to pa je izdelek, masivna mašinca, lepo videti Applause

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2024 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. hvala. Very Happy
Dobro me je nahecal. Mr. Green
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 27, 2024 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tipicen AI spam...
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 27, 2024 2:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri? Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:

@SimonS in ostali
Ali niste opazili, da je jonas22 tipičen AI spamer Think Shame on you Pray
URL je že nekdo poeditiral in vstavil besede "spam" namesto povezave

....

.

linke sem jaz pobrisal.

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.14
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 27, 2024 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
SimonS, prepoznaš? Dancing

O ja. Lepo si to zrihtal!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni