|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2024 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa so naši distributerji? Nabijejo 50%+ marže in razpošiljajo po trgovinah.
Spletnih trgovin pa ne bom omenjal. Kje pa še imajo zalogo? Vse gre od dobaviteljev.
In potem se sprašujemo zakaj imamo pri nas take cene??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2024 7:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da postaneš dobrodelna ustanova in pač delaš brez marže. To namreč zahtevaš od drugih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Predlagam, da postaneš dobrodelna ustanova in pač delaš brez marže. To namreč zahtevaš od drugih. |
Daleč od tega.
Samo... ni pa treba da so
prvič: izdelki v naših trgovinah dražji kot v tujini,
drugič: si distributer vsako leto kupi novo hišo, avto, in tako naprej,
tretjič: njegovi delavci na minimalcih komaj sfolgajo čez mesec
pa verjetno bi se našlo še kaj...
Opažam pa, da se vtikaš v vse moje prispevke, vedno nekaj nasprotuješ in pametuješ. Sedaj se samo sprašujem pri komu je problem...
Namreč, meni se zdi moj zgornji opis čisto na mestu, in odraža dejansko stanje (kot ga osebno poznam - pa nebi o konkretnih imenih in znamkah - pa gre za več primerov) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, da je qwertz bolj papežki od Papeža, že vsi vrabci čivkajo, vtakne se v vsako mišjo dlako in nič mu ni prav, ker samo on dela vse po predpisih
... po drugi strani pa, roko na srce, ima večinoma popolnoma prav
Vse njegove prispevke jemljem resno in s spoštovanjem, čeprav se pogosto ne strinjam popolnoma... včasih mi gre na jetra, ampak vseeno preverim ozadje, ker vem, da ima prav, čeprav se včasih vse preveč pretirava, zato premišljeno naredim kompromis.
@twom
zate pa tole, nisi dosti drugačen, le da si nagnjen v kontra, vtakneš se v marsikaj banalnega...
no, tudi jaz, verjetno drugi bolje opazite kot opazim sam, čeprav vem, da sem posebneš svoje vrste in... na to sem kar ponosen, ker s tem dokazujem da nisem "ovca".
Torej, qwertz je sarkastično namignil nekaj, kar je pri nas še kako res, očitno nisi prebral med vrsticami ali razumel namiga.
Nemogoče je v Sloveniji z vsemi temi levičarskimi davki in dajatvami, preživeti z nizkimi cenami, zato, kar poskusi, ker drugače najbrž ne boš nikoli verjel. Enostavno je treba ceno nabit x2 ali bolje x3, da se nekako izide, pri poceni artiklih je še to premalo, mora biti x5 ali bolje x10, da le nekako gre. Trg v Sloveniji je tako zelo majčken, da količine ni mogoče doseči, v tem primeru gre cena v višave, ni druge metode, nemogoče je
In ja, ker večina vedno bolj pogosto kupujemo direktno iz Azije, smo ta problem še dodatno povečali, domači trgovci se ne gredo več "tega športa" ne morejo konkurirat, lahko pa ti pokažeš, kako to gre, probaj na šverc, ne bo ti uspelo, probaj uradno, boš z vsakim prodanim izdelkom naredil vsaj 300% minusa no, razen v primeru, če bodo tvoje cene še višje od tistih, nad katerimi se pritožuješ in vihaš nos...
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni