|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 2:51 pm Naslov sporočila: Philips LCD TV počeni displey |
|
|
Od enega prijatelja sem dobil LCD TV z počenim displejem in sicer Philips 42pfl5603d/12. 42 inčni LCD displey. Zdaj me pa zanima, kje lahko dobim najcenej 42 inčni LCD displey za ta TV, Mogoče ima kdo celo tu na foromu kakšen tak TV z 42 inčnim displeyem, da je LCD displey celi in delujoči, in da je vse ostalo hin. Ali, kaj moram vse paziti, kako so združljivi skupaj LCD ekrani od drugih modelov z to velikostjo LCD displeya?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3466 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsaj eden od panelov je T420HW01V4 in ni več uradni dobavljiv. Za rezervne dele potrebuješ tudi kodo BOM oz. prve tri znake serijske št. Če je trimestna koda na črni nalepki enaka, potem je verjetno enak panel. Sicer pa vsaj nekateri Philipsi podpirajo več panelov, zato tudi tista koda.
PFL7404 je le malenkost novejši. Mogoče panel ustreza oz. se da nastaviti. Pozanimaj se, ali so enaki priključki. Mogoče tudi kdo z več izkušnjami še kaj pametnega napiše.
https://www.bolha.com/lcd-tv/philips-tv-42pfl7404h-v-okvari-oglas-12852108
Sicer pa je elektroniko lažje in ceneje pošiljati po pošti, zato je običajno bolje prodati elektroniko, kot pa kupovati panel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam take priključke zadaj na TV-ju.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.53 MB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
1.97 MB |
8 krat |

|
|
1.85 MB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3466 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
damjango je napisal/a: |
Jaz imam take priključke zadaj na TV-ju. |
Ampak panel najbrž ni priključen na te?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
bostjang je napisal/a: |
Jaz imam take priključke zadaj na TV-ju. |
Ampak panel najbrž ni priključen na te? |
Ne TV-ja še zaenkrat nisem razdiral, to so samo priključki tv-ja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 8:46 pm Naslov sporočila: Re: Philips LCD TV počeni displey |
|
|
Od enega prijatelja sem dobil LCD TV Philips 42pfl5603d... |
Zakaj bi nekdo popravljal 16 let start televizor?
p.s. en pregovor pravi... ob takih prijatljih sovražnika sploh ne potrebuješ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2024 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pa da narediti iz dveh nedelujočih enega delujočega. Če dobim še en tak nedelujoče, pod pogojem z celim displejem za drobiz, potem sem zmagal. Nekaj let bi še šlo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magma Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59 Prispevkov: 106 Aktiv.: 0.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 28, 2024 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozor, ta tv je imel vgrajen več različnih displejev. Inverter za napajanje backlighta se nahaja na napajalniku, zato je imel tudi več različnih napajalnikov. Če vgradiš drug displej kot je trenuten, moraš najti in vgradiiti še ustrezen napajalnik.
Zato išči samo enak displej, kot je trenuten.
Smiselno pa to, kot so ti napisali že drugi, ni. Tv je tehnično popolnoma zastarel. Nima dvb-c, ima sicer dvb-t vendar samo z mpeg2 dekodiranjem, ki se pri nas ne uporablja. Uporabljaš ga lahko samo kot monitor.
_________________ l.p. Dušan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Pon Okt 28, 2024 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
magma je napisal/a: |
Tv je tehnično popolnoma zastarel. Nima dvb-c, ima sicer dvb-t vendar samo z mpeg2 dekodiranjem, ki se pri nas ne uporablja. Uporabljaš ga lahko samo kot monitor. |
Teoretično je to res, Najbolj, kaj je v današnjem času pomembno na TV-ju, da ima ethernet priključek in v mojem primeru pri telekomu Neo aplikacijo, kar pa ta TV nima. To bi itak nadomeščal NEO BOX. Kar se pa tiče DVB-T, DVB-C, DVB-S to je pa itak že zgodovina, ker tega noben več počasi nebo uporabljal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni