|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2024 5:24 pm Naslov sporočila: Kako se obnesejo zvočniki v ekranu |
|
|
Pravzaprav niso v panelu, ampak za njim, verjetno nekako pritrjeni na panel.
Pa obnesejo se v redu, zvok je presenetljivo dober. Ob glavnem HiFi sistemu v dnevni sobi sploh ne razmišljam, da bi za TV uporabljal karkoli drugega kot vgrajene.
Zanima me pa pravzaprav kako na dolgi rok te visokofrekvečne vibracije prenašajo oledki na panelu? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2024 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem vprašanje, te zanima kako škodljivo lahko vplivajo vgrajeni zvočniki na panel (TV-ja)? malo nižje je tema https://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=53532 lahko da je to posledica teh vibracij.
Prav zaradi vibracij, ki se pojavljajo tudi na panelu, jaz ne bi niti razmišljal, da bi uporabljal zvočnike vgrajene v ekran (TV), glede na to, da imaš HiFi v istem prostoru.
Jaz sem izredno nezadovoljen z zvokom iz TV-ja in ne bi mogel poslušat na dolgi rok zvočnike ki so vgrajeni v TV. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magma Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59 Prispevkov: 106 Aktiv.: 0.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2024 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do sedaj še nisem zasledil, da bi oled panel zaradi tega odpovedal ali se kakorkoli poškodoval, pa Sony to tehnologijo že lep čas, mislim da 7 let, vgrajuje v svoje tv aparate. Saj panel ni izpostavljen nekim hudim vibracijam, za ta namen ima tv vgrajen klasičen woofer, panel predvaja samo srednej in visoke tone. _________________ l.p. Dušan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.24
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2024 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na panel ni efekta, problematične so le povezave na panel, ki pa tako ali tako čez čas odpovedo pri vsakem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni