|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gragor Neznanec

Pridružen-a: Sre 16 Okt 2024 17:47 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.37
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2024 5:52 pm Naslov sporočila: Program Anixe HD na satelitu Astra |
|
|
Imate tudi vi težave z sprejemom tega nemškega HD kanala, ki je neplačljiv?
Pri meni je zelo kockast in tudi zvok prekinja.
Imam sprejemnik AB Cryptobox 750HD .
Ali naj kupim boljši sprejemnik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2024 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem danes pogledal v meniju, kakšna je moč signala in kvaliteta signala pri meni.
Anixe sprejemam iz satelita Astra 19,2. Sprejemam ANIXE+ in ANIXE HD. Pod tem imenom jih sprejemam na mojem reciverju (en starejši Humax I Cord).
ANIXE + na frekvenci 12460 H 27500
Jakost signala 80% Kvaliteta signala skače med 50 in 60%
ANIXE HD na frekvenci 10773 H 22000 3/4
Jakost signala 85% Kvaliteta signala 100%
Glede sprejema je tako, če si do sedaj sprejemal v redu ta program, je možnih več stvari, ki ti lahko nagajajo pri sprejemu.
- Vreme, ko je oblačno je sprejem slabši in ti zato lahko pride do kockanja slike.
- Premaknjena antena, pomaga smo ponovna nastavitev antene, jaz sem na začetku prinesel TV k oknu in nastavljal anteno toliko časa, da sem dobil maxsimum sprejema.
- lahko ti tudi nagaja napajalna napetost ki napaja LNB in tudi notranjo VF vhodno enoto. Pri mojem Humaxu sem zamenjal elektrolite v napajalniku, se je stanje popravilo.
-Tu niso izključeni kabli, ki so lahko tudi vzrok in vplivajo na kvaliteto prenosa signala med LNB in sprejemnikom, lahko pogledaš kako je s kontakti in, če je prišla kakšna vlaga v notranjost kabla??
- Lahko je tudi kaj narobe z LNB, če je prišla kakšna vlaga vanj, lahko tudi zelo vpliva na sprejem.
ps. Kot je vidno iz frekvenc, je ANIXE+ na 12460Mhz in ANIXE HD na 10773Mhz se pri meni dogaja, da iz istega satelita Astra 19,2 dobim občutno različne sprejeme. Anixe+ je na višji frekvenci in ga oblačno vreme hitreje moti kot drugega, ki je na 10773Mhz. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni