www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Program Anixe HD na satelitu Astra

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gragor
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 16 Okt 2024 17:47
Aktiv.: 0.37

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 16, 2024 5:52 pm    Naslov sporočila:  Program Anixe HD na satelitu Astra Odgovori s citatom

Imate tudi vi težave z sprejemom tega nemškega HD kanala, ki je neplačljiv?
Pri meni je zelo kockast in tudi zvok prekinja.

Imam sprejemnik AB Cryptobox 750HD .
Ali naj kupim boljši sprejemnik?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.92
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2024 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem danes pogledal v meniju, kakšna je moč signala in kvaliteta signala pri meni.
Anixe sprejemam iz satelita Astra 19,2. Sprejemam ANIXE+ in ANIXE HD. Pod tem imenom jih sprejemam na mojem reciverju (en starejši Humax I Cord).

ANIXE + na frekvenci 12460 H 27500
Jakost signala 80% Kvaliteta signala skače med 50 in 60%

ANIXE HD na frekvenci 10773 H 22000 3/4
Jakost signala 85% Kvaliteta signala 100%

Glede sprejema je tako, če si do sedaj sprejemal v redu ta program, je možnih več stvari, ki ti lahko nagajajo pri sprejemu.
- Vreme, ko je oblačno je sprejem slabši in ti zato lahko pride do kockanja slike.
- Premaknjena antena, pomaga smo ponovna nastavitev antene, jaz sem na začetku prinesel TV k oknu in nastavljal anteno toliko časa, da sem dobil maxsimum sprejema.
- lahko ti tudi nagaja napajalna napetost ki napaja LNB in tudi notranjo VF vhodno enoto. Pri mojem Humaxu sem zamenjal elektrolite v napajalniku, se je stanje popravilo.
-Tu niso izključeni kabli, ki so lahko tudi vzrok in vplivajo na kvaliteto prenosa signala med LNB in sprejemnikom, lahko pogledaš kako je s kontakti in, če je prišla kakšna vlaga v notranjost kabla??
- Lahko je tudi kaj narobe z LNB, če je prišla kakšna vlaga vanj, lahko tudi zelo vpliva na sprejem.

ps. Kot je vidno iz frekvenc, je ANIXE+ na 12460Mhz in ANIXE HD na 10773Mhz se pri meni dogaja, da iz istega satelita Astra 19,2 dobim občutno različne sprejeme. Anixe+ je na višji frekvenci in ga oblačno vreme hitreje moti kot drugega, ki je na 10773Mhz.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni