Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
romascenko Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20 Prispevkov: 169 Aktiv.: 1.97 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 6:19 pm Naslov sporočila: Opel Insignia odklep/zaklep |
|
|
Kot piše v naslovu (letnik 2019) imam težavo z zaklepanjem in odklepanjem. Zadeva deluje bp in kar naekrat se avto noče daljinsko zakleniti ali odkleniti. Vidim da avto sprejme signal ker utripajo smerniki a reakcije odklepa zaklepa ni.. Baterija je nova itd. Ko avto zaklenem/odklenem s ključem se zaklenejo/odklenejo samo voznikova vrata dokler je ostala potrebno ročno. Potem čez kakšen dan zadeva ponovno deluje bp kot mora. Sedaj je kar nekaj časa delovalo ok. Včeraj sem pral avto v pralnici in včeraj se je zadeva pojavila - ali to sovpada s felerjem nimam pojma je pa popolnoma mogoče.
Če ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo prosim na dan z besedo
Lp
D. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.61 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni povsem nobene reakcije na ključavnicah vrat,samo svetlobna signalizacija?
Odvisno je tudi od zasnove delovanja, nek manjkajoč pogoj ali pa zgolj problem v kontaktih. Si že kdaj predhodno s ključem odklepal vrata na strani voznika in so se le ta odklenila ali hkrati tudi ostala? Možen vzrok v ključavnici/mehanizmu na voznikovi strani. Počakaj še na kakšen napotek bolj izkušenih,z moje strani je samo namig. _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da vedno samo svetlobna signalizacija. Naj dodam da se včasih zgodi da nobeden od ključev ne dela včasih pa recimo s svojim ne morem zakleniti vzamem pa rezervnega in ta zaklene. Ni pa to pravilo.. včasih je tako včasih drugače. Do tega problema še nisem odklepal s ključem. Prvič ko mi ga ni želelo odkleniti daljinsko sem potem uporabil ključ.
Očitno je da ključ odda signal in izgleda da avto signal sprejme (ker utripajo smerniki). Tudi ko odklenem s ključem se odklenejo samo vrata ki jih odklepam. Iz tega nekako sklepam da definitivno ne deluje centralno odklepanje/zaklepanje.
P.s.: tudi s tipko v vozilu ne deluje zaklepanje/odklepanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.61 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
je bilo pranje vozila samo zunanje ali tudi notranje čiščenje. Razmišljam v smeri, da so se ena izmed vrat odpirala kar se v času delovanja centralnega zaklepanja niso. Tako bi recimo lahko bil vzrok na enih izmed vrat - ožičenje na teh. Naslednje pa je sama enota za centralno zaklepanje. _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 589 Aktiv.: 3.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj oče ima Opel Merivo 2015, in je menjal že obe ključavnici na zadnjih vratih za sopotnike, prvo desna zadnja, pred kratkim pa še leva zadnja. Mehanik je rekel da so kriva slaba mikro stikala v ključavnicah. Med vožnjo ga je včasih na armaturni plošči opozarjalo da ima odprta vrata, poleg tega je bil stalen zvočni opozorilni signal, kar je bilo zelo moteče. Med zaklepanjem in odklepanjem je pokvarjena ključavnica čudno zaropotala. _________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@prel1 samo zunanje pranje - krtače
@jozkoc ne tle zadeva nic ne ropoče ipd enostavno ni odziva. Npr prejle sem ga moral zaklenit s ključem plus ostala vrata "na roke" jutri zjutraj pa bo zadeva funkcionirala bp. Nikdar mi ne kaze nobene napake na dashboardu ipd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1670 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja verjetnost da je pri pranju prišla voda nekam, kamor ne bi smela. Če ima Insignia gumbe za zaklepanje na vratih, skupaj kakšno elektroniko na tem mestu, bi jaz začel tam. Ali so vse te tipke tudi osvetljene ponoči?
Namreč pred časom sem imel primer z nedelujočim pomikom šip in ogledal na kombiju T5. Tudi osvetlitev tipk ni delovala. En dan prej je bila odprta voznikova šipa v dežju, voda je prišla v del motorja za pomik stekla, v katerem je tudi krmilna elektronika. Ohišje je v zelo nerodnem položaju brez drenaže in tam se je voda zbirala - ter je zalilo kvarčni oscilator mikrokrmilnika na tej elektroniki. Po čiščenju in odstranitvi oksidacije, zadeva spet deluje. Sem pa dodatno izvrtal še 2mm luknjo na dnu žepa v ohišju, za drenažo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
@sebaveh v vratih sta gumba za odklep zaklep drži, ko je zadeva zaklenjena gori rdeča ledica ni pa druge osvetlitve bi rekel (bom bolj pozoren mogoče tudi naredim fotko ko zadeva delala).
Dodal bom, da se je zadeva dogajala že prej vendar je sedaj za lepo obdobje poniknila no včeraj se je ponovno pojavila.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
@romascenko,
se ti to dogaja samo na istem kraju ali tudi nekje xx? V mislih imam kakšno motnjo, sploh, če ti ključ dela na 433.92 MHz. _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na različnih krajih se pojavi težava... frekvence daljinca ne poznam 🙄
p.s.: v kolikor na daljincu držim gumb za odklep se vsa 4 okna spustijo do polovice in kontra če držim gumb za zaklep se okna zaprejo. Torej daljinec pravilno oddaja ukaze in tudi avto jih sprejme ter izvrši. Čedalje bolj mislim , da je težava v centralnem zaklepanju vozila. V kolikor znotraj zaprem ročno vrata potem mi gori lučka s ključavnico na tipki za zaklep vseh vrat kar je OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.01 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2024 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojem se to zgodi, če avto misli, da so ena od vrat odprta (bi sicer v kabini morala takrat goret luč, tako da tudi to je eden od namigov). Ključavnica se ne zaklene, samo požmigne.
Mogoče ko ne bo delovalo, posksiš aktivirat centralno z tipko v vozilu. Če to ne deluje je sigurno napaka na vozilu... Daljiec si že sam več ali manj sprobal...
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2024 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tudi jaz sem sedaj na ključavnici ampak ko odprem vrata vsaka posebej in jih zaprem se luci v notranjosti ugasnejo. Se mi pa dogaja da mi med voznjo sveti luc na stropu zadaj. Ključavnica od vrat ali prtljažnika oziroma tipka za odklep oz zaklep tukaj bom iskal krivca.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 589 Aktiv.: 3.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2024 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je mehanik zamenjal ključavnico na očetovi Merivi je dal nazaj tudi zanič ključavnico, doma sem jo razdrl (kat na silo z lomljenjem plastike, ker prvič težko ugotoviš pravilni postopek), in videl da so notri 4 mikro stikala in 2 elektro motorčka.
Razmišljam, da se napaka, na mikro stikalu v ključavmici, lahko prezentira na različne načine, odvisno katero od 4-ih mikro stikal nagaja. _________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Tor Nov 19, 2024 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Epilog - računalnik je pokazal težavo na voznikovi ključavnici oziroma senzorju.. vozilo misli da so vrata odprta čeprav na "dashu" ne kaže da bi bila vrata odprta. Serviser meni da sta očitno dva senzorja in da je eden fuč. Mehanik pravi če bi bila katera druga vrata s to težavo bi centralno delovalo le tista vrata se ne bi zaklepala odklepala dokler je situacija drugačna ko gre za voznikova vrata. Menjala se bo ključavnica jaz pa vam sporočim ali je zadeva rešila problem, da lahko damo neko piko na i na to temo.
Lp
D. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2024 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjana ključavnica ni rešila težave. Še vedno enako avto sprejme signal a ne izvrši naloge. Back to basics - preveriti ali so kabli v prepogibu vrat celi in ali sploh pride štrom do motorčka oz kje vmes je prekinjen kabel. Avto nima varovalk za centralno zaklepanje ali kaj podobnega ima nek central body module ki daje output na motorje centralnega zaklepanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|