|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.14 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2025 5:00 pm Naslov sporočila: SIM za prenos podatkov v tujih državah |
|
|
Ima kdo izkušnje z nakupom SIM kartice, ki podpira veliko držav, predvsem države 3. sveta in balkan.
Vem, da je najboljša opcija nakup predplačniške kartice v državi, kjer gostuješ ni pa vedno izvedlivo.
Pač rabim na potovanjih samo za prenos podatkov. Količine tudni niso pretirane. Bolj mape in maili. Važno je tudi, da ni potrebno vedno nalagat denarja, da kartica ne propade.
Opazil sem kar nekaj spletnih ponudnikov teh SIM kartic. Ima kdo konkretne iskušnje? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.14 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2025 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja klasična SIM ne eSIM. Na žalost moj telefon tega ne podpira _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2025 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če potuješ, zamenjaj telefon za novejšega, ki podpira eSIM.
https://saily.com/
Za potovanje je fizična SIM preteklost.
No, za EU je itak vseeno, ampak za izven EU se je brez veze matrat.
V letu 2024 je bil moj sin nekaj mesecev v USA kjer je delal kot študent in na koncu 1 mesec potoval. Pred odhodom sem mu svetoval, da zamenja telefon in si uredi eSIM pri saily
Ni se odločil, ampak potem mu je bilo potem zelo žal, en kup enih problemov z nakupom SIM. Letos gre menda spet, kot kaže bo zamenjal telefon.
Lahko si prihraniš toliko sitnosti, da ti pokrije najmanj za pol novega telefona.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.57
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2025 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo tudi 2FF eSIM. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobiStrom Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2025 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolega je vzel eSIM od banke Revolut. V Indiji je delovalo (po himalajskem delu sicer slabše - za državo Ladakh so posebne omejitve). Za točen strošek sicer ne vem, je pa gotovo cenik kje na spletu. Pokrivajo cel kup držav. _________________ LP Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni