|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 505 Aktiv.: 4.52 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Tor Jan 14, 2025 10:27 pm Naslov sporočila: Kako brezžično povezati tablico na LCD TV preko HDMI vhoda? |
|
|
Med vikendom sem popravljal LCD TV. Iz dveh enakih nedelujočih TV sem sestavil eno. Imel sem nekaj težav z LED osvetlitvijo saj ko je bilo vse sestavljeno je ena ledica prekinjala in tako tretjina osvetlitve ni delovala. Sedaj sem rešil tudi to in TV sedaj deluje povsem zadovoljivo. Gre za navadno PHILIPS TV LCD 55˘z LED osvetlitvijo. Ker to še ni pametna TV je ne morem povezati s tablico na kateri imam EON od Telemacha in TV2GO od T-2. Na TV je na voljo le HDMI vhod.
Trenutno imam TV preko HDMI priključeno na PC. To je začasna rešitev, ker tablica mi omogoča precej več in lahko jo tudi prenašam.
Obstaja morda kakšna rešitev za povezavo preko WiFi in nato na HDMI vhod na TV? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 505 Aktiv.: 4.52 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem našel odgovor samo malo bolj sem moral pobrskat.
Dobi se WiFi MirrorScreen... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2025 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Da poročam...
Izbral sem Chromecast Ultra HDMI dongle... Našel sem ga na Bolhi v Vipavi in zvečer je bil že pri meni.
Dongle nastaviš preko Google Home aplikacije. Nastaviš ga kot napravo v domu in ga poimenuješ. Aplikacija dongle takoj razpozna in po nastavitvi domačega omrežja nato dongle deluje BP tudi z Samsungovim vgrajenim SmartView zrcalnikom slike. Finta je le v tem, da je potrebno v Samsungu omogočiti podporo za Chromecast, katerega nastavitveni meni pa je precej skrit in ga nisem takoj našel. Sedaj vse deluje BP.
PRIPOROČILO:
1. Dobro je imeti dostopno točko na 2,4GHz in 5GHz zaradi pasovne širine prenosa.
2. Na dongle je možno direktno priklopiti LAN RJ45 kabel kar je še bolje za stremanje z neta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni