|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
formula3 Član

Pridružen-a: Pet 17 Avg 2007 11:17 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2025 7:42 am Naslov sporočila: Riz ojačevalec-priklop aux vhoda |
|
|
Dobil sem stari ojačevalec Riz Tosca 2x 25 w ki je prvotno bil v gramofonu.Rad bi ga uporabil kot samostojni ojačevalec.Problem je ker sem aux vhod priključil direktno na potenciometer glasnosti.Zadeva deluje ,tonske kontrole tudi,vendar se glasnost pojavi takoj,tudi ko je potenciometer na nuli.?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2025 8:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako si priklopil potenciometer?
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ivor Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 19:49 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.01
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2025 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Kako si priklopil potenciometer? |
Na zgornji ali na srednji kontakt? Si povezal tudi maso na ojačevalnik?
Ali se to pojavlja pri obeh kanalih ali samo na enem?
Ali je masa ojačevalnika povezana s spodnjim priključkom potenciometra? Da se ni slučajno strgala kakšna žička.
Če je vse pravilno povezano, je problem v potenciometru (slab stik drsnika). Treba ga bo odpreti in počistiti ali zamenjati z novim.
_________________ Mirno spim na lovorikah že 17 let.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
formula3 Član

|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2025 12:33 pm Naslov sporočila: Riz ojačevalec-priklop aux vhoda |
|
|
Ivor je napisal/a: |
ro-bi je napisal/a: |
Kako si priklopil potenciometer? |
Na zgornji ali na srednji kontakt? Si povezal tudi maso na ojačevalnik?
Ali se to pojavlja pri obeh kanalih ali samo na enem?
Ali je masa ojačevalnika povezana s spodnjim priključkom potenciometra? Da se ni slučajno strgala kakšna žička.
Če je vse pravilno povezano, je problem v potenciometru (slab stik drsnika). Treba ga bo odpreti in počistiti ali zamenjati z novim. |
Povezal sem na zgornje konktakte in sicer maso levi in desni kanal,zvok je sicer v redu,vse dela tudi balance,samo volumen ne
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2025 10:15 am Naslov sporočila: Re: Riz ojačevalec-priklop aux vhoda |
|
|
formula3 je napisal/a: |
Povezal sem na zgornje konktakte in sicer maso levi in desni kanal,zvok je sicer v redu,vse dela tudi balance,samo volumen ne |
Daj se malopotrudi. Le kako naj kdo ve, kateri so zgornji kontakti. Prilepisliko z opisom, kaj jekje
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.82 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Apr 17, 2025 9:49 am Naslov sporočila: Re: Riz ijačevalec-priklop aux vhoda |
|
|
vendar se glasnost pojavi takoj,tudi ko je potenciometer na nuli.? |
Kaj ima to veze z vhodno impedanco? Pot je narobe zvezan...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
formula3 Član

|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2025 3:31 pm Naslov sporočila: Re: Riz ijačevalec-priklop aux vhoda |
|
|
Dobil sem stari ojačevalec Riz Tosca 2x 25 w ki je prvotno bil v gramofonu.Rad bi ga uporabil kot samostojni ojačevalec.Problem je ker sem aux vhod priključil direktno na potenciometer glasnosti.Zadeva deluje ,tonske kontrole tudi,vendar se glasnost pojavi takoj,tudi ko je potenciometer na nuli.? |
Prilagam sliko.Črni kabel je povezava z avdio vhodom.Potenciometer sem očistil,ni nič boljše.Je pa vrednost 2x500 k ohma.Kje bi dobil nadomestnega.LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.98 MB |
Pogledana: |
21 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2025 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kabel si žal povezal na izhode potenciometra zato ti regulacija glasnosti ne more delovati.Kabel prestavi in vodnike poveži na potenciometer za glasnost kot sem označil (B-bela,R-rdeča,Č-črna)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
81.54 KB |
Pogledana: |
21 krat |

|
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
formula3 Član

|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2025 6:58 pm Naslov sporočila: Riz ojačevalec-priklop aux vhoda |
|
|
Hvala na nasvetu.Audio kabel sem prelotal na potenciometru in deluje odlično.Je pa še en problem,ko sem ga priključil z 3,5 mm kablom na izhod računalnika,zelene barve ,,dela samo en kanal.če ga povežem z bluetoothom pa delajo oba kanala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni