|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 12:00 pm Naslov sporočila: Aliexpress - vprašanje dobave |
|
|
Tole dogajanje na Aliexpress-u mi pa sedaj ni najbolj jasno? Napisali so mi, da je bila pošiljka dostavljena 12.4.2023.
Zanima me, ali to pomeni, da je pošiljko prevzela slovenska pošta, ali to pomeni, da je pošiljka dostavljena na izbrani naslov? Ampak na moj naslov še nisem dobil ničesar, čeprav je od naročila minilo že 13 dni. Naročeno je bilo iz Češkega skladišča.
Kaj mi je storiti? Na Aliexpress-u nisem ravno vešč naročanja.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
126.31 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole kaže sledenje na "https://global.cainiao.com".
|
124.45 KB |
17 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vpiši številko še v sledenje na posta.si.
Boš videl kam je bilo dostavljeno.
Lahko so ti dali (namensko ali pa po pomoti) napačno sledilno številko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacijo. Sem šel preverit. Kot kaže so jo poslali na naslov v Trbovlje, ki pa je mnogo oddaljeno od mene.
Lahko tudi, da je bila sledilna pošiljka napačna.
Verjetno je najbole vprašati prodajalca, kaj je manevriral s pošiljko?
|
109.94 KB |
16 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam še nisem imel primera, vendar se najde po spletu, kjer namerno dajo napačno sledilno številko.
Povprašaj, če se ne odziva, pa vloga za povrnitev denarja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 261 Aktiv.: 7.49 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je že zgodilo, dali so neki tracking številko, ki je bila dostavljena v Zimbabwe - uspešno.
Ko sem hotel povračilo denarja, da nisem prejel izdelka so mi zavrnili ker je bil status "dostavljeno".
Sem moral prav na aliexpress chat pa z agentom govoriti, da sem jih prepričal, da gredo sami pogledat moj naslov, kamor naj bi se dostavilo in naslov dostave po tracking-u.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Sre Maj 03, 2023 7:43 am Naslov sporočila: |
|
|
No, prodajalec se je odzval in je pripravljen povrniti kupnino. Nekaj je šlo očitno narobe. Odgovor je bil tak:
Koda: |
Hello my friend. Due to system error, the wrong tracking number was uploaded. But we were informed by the carrier that your package has been lost during the shipment. We intended to resend it to you, but the item is not available now and we are unable to get the new batch from the supplier in a short time. To protect your interests and save your time, how about we refund you first?
If you agree,could you please open a dispute by choosing the "Personal Reasons" to get your payment back?........... |
Upam, da se lepo reši tako kot je treba .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sre Maj 03, 2023 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Resend ni dobra opcija, bolje je, da vrne kupnino in da kupiš ponovno... včasih je bolje pri drugem prodajalcu. Zakaj kupit ponovno? ker gre potem za svežo zadevo, da ni težav zaradi rokov.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GAD Član

Pridružen-a: Pet 12 Maj 2023 11:05 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.43 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pet Maj 12, 2023 12:00 pm Naslov sporočila: Ali 14 dni |
|
|
Na te finte je treba res pazit in sam spremljat. oni lahko v poljubnem momentu uredijo, da je paket dostavljen in se 14 dni od datuma prejema odšteva za možnost reklamacije.
_________________ Inženirjev potomec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2023 6:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Naj še zapišem zakluček.
Prodajalec se je odzval in sem se dogovoril za vračilo denarja, tako, da se je tole rešilo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.95 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pon Maj 22, 2023 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme. Zanima me kakšne izkušnje imate z vračilom nedelujočega izdelka. Naročil sem ed displej za mobilni telefon, ki pa ne deluje. Kontaktiral sem dobavitelja, ki se je odzval in mi poslal video kako bi naj napako odpravil. Dejansko bi moral razdreti displej, vendar ko sem si ogledal videe, na spletu kako se to naredi, ni šans da pri tem ne uničiš sam displej. Ko sem to napisal dobavitelju, mi je odpisal naj pač vrnem displej. Sem ga prosil za naslov pa ni odziva. Ima kdo izkušnje z tem, kako je z stroški vračila, kdo jih plača...?
Hvala za odgovore.
p.s. Zdaj vidim da mi je kot odgovor na moje vprašanje poslal emoi-ja
|
6.08 KB |
1502 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 559 Aktiv.: 5.72
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2023 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Če stvar ni nekaj veliko denarja, se zahteva vračill kupnine in je rešeno. Če se prodajalec upira vzameš kar Aliexpress podporo.
_________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2025 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še eno vprašanje.
Do sedaj na Aliexpressu nisem kupoval kakšnih "večjih" vrednosti.
Že nekaj časa zaračunajo Kitajci tudi DDV. Ne vem pa kako je s carino, ker bi imel za naročit malo "večjo" vrednost (160€)? Koliko bi me prišla še carina?
Lp.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 372 Aktiv.: 8.62 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2025 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
arksi je napisal/a: |
Še eno vprašanje.
Do sedaj na Aliexpressu nisem kupoval kakšnih "večjih" vrednosti.
Že nekaj časa zaračunajo Kitajci tudi DDV. Ne vem pa kako je s carino, ker bi imel za naročit malo "večjo" vrednost (160€)? Koliko bi me prišla še carina?
Lp. |
Če ni posodobitev poglej si na povezavi
https://www.posta.si/zasebno-site/Documents/Ceniki/Cenik-storitve-carinskega-posredovanja.pdf
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2025 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
arksi je napisal/a: |
Že nekaj časa zaračunajo Kitajci tudi DDV. Ne vem pa kako je s carino, ker bi imel za naročit malo "večjo" vrednost (160€)? Koliko bi me prišla še carina? |
Nič, če poskrbiš da bo poštnina aliexpress standard shipping ali aliexpress saver shipping, nekateri pošljejo tudi preko DHL, Fedex, ...
V teh primerih nima PS nič zraven, kar je poštnine od AE, vse uredijo sosedje madžari
Pazljivo, če pošljejo preko Fedex, račun za uvozne storitve dobiš šele čez nekaj mesecev. Jaz nisem plačal nobenega računa, nekje na forumu sem to že omenil, ne vem ali na tem ali na s5tech, ne spomnim se.
Naročam pogosto, tudi stvari večjih vrednsoti, nikoli doplačal nič.
Daj link, da vidimo, url naj bo kratek
primer: https://www.aliexpress.com/item/0000000000000000.html
link ne dela, ker sem vpisal samo ničle... vse od html naprej odreži vključno z ?
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni