|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Majsterf Neznanec

Pridružen-a: Čet 13 Feb 2025 19:47 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.49 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 8:03 pm Naslov sporočila: opel Insignia 2015 BCM Verjetno |
|
|
pozdravljeni;
vprašanje imam če je že kdo imel kake probleme z elektroniko na OPEL Insigniji facelift 2015?
na enkrat se mi je začelo pojavljati da so se med vožnjo ugašale razne kontrolke v armaturni plošči in displeju nato mi več ni pokazal večkrat hitrosti med vožnjo, zunanja temperatura je padla na: --. občasno je tudi med ponovnim zagonom samega displeja sam zatrobil... ko se počasi pričel z sanacijo in iskanje napak, mi je zmeraj kazalo ogromno napak in ko jih zbrišem ostane BCM fehler.. avto ko stisnem tipko zažene vse kontrolke a motorja pa NE, nato odklopim akumulator za par minut ter spet priklopim in vozilo včasih vžge včasih pa tudi NE. A še hujše: ko pa vžge motor da dobi prave signale pa se lahko z njim voziš cel dan pa BP.
po raznih Forumih sem bral da je kar nekaj težav z masami, kar sem se lotil verjetno na vseh kabelskih snopih in očistil kontakte.. Pa Nič boljše
prekontroliral sem tudi kontakte na BCM-u, videti je OK
je kdo že imel kaj sličnega?
hvala il LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5528 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Opel in imam tezavo.
Ja, si ze povedal to, ko si povedal, da imas Opla ...
Skratka sem imel kar nekaj hecanja svoj cas, same malenkosti, a skoz nekaj. Banalno vprasanje: akumulator je v redu? Koliko je star? (sluzi tudi kot "stabilizator" napetosti, ker kup simptomov, ki jih navajas, je lahko posledica velikega nihanja)
Lp, G
P.s. Bivsi lastnik Opla ;D _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majsterf Neznanec

Pridružen-a: Čet 13 Feb 2025 19:47 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.49 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja res je, ampak akumulator je star 1 leto in pravilni kupljen, pomeni start stop itd... ter bil je tudi programiran v vozilo...
samo vseeno ni logike, saj med vožnjo bi se zaradi akumulatorja to nebi smelo dogajati...
ne vem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Majsterf je napisal/a: |
samo vseeno ni logike, saj med vožnjo bi se zaradi akumulatorja to nebi smelo dogajati... |
Brat je imel podobne probleme na svojem Peugeotu... , ko je akumulator začel pešati... po menjavi z novim so težave izginile. Je pa zanimivo, da je stari akumulator na Tomo Vinkoviću brez problema oddelal še dobro leto, preden je do konca spustil dušo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.17
|
Objavljeno: Pet Feb 14, 2025 2:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Akumulator ali alternator |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni