www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sprejemnik JTS UR816D šumi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tlogar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2015 16:57
Aktiv.: 2.05

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 10:21 am    Naslov sporočila:  Sprejemnik JTS UR816D šumi Odgovori s citatom

Živjo,

pri brezžičnem sprejemniku JTS UR816D se je začel pojavljati šum, kateri moti pri igranju. Ko je mikrofon ugasnjen ali pa je na mute, šuma ni. Takoj, ko pa ga priklopim pa se šum pojavi. To dela enako na vseh frekvencah, ki jih sistem omogoča. Poskusili smo zamenjati tri (različne) napajalnike in je vedno enako. Trenutno uporabljam priložen napajalnik. Ko smo poskusili z drugim identičnim mikrofonom šuma ni bilo, prav tako sem se s svojim mikrofonom povezal na drug sprejemnik, kjer tudi ni bilo šuma. Sprejemnik je vgrajen v rack kovček v katerem sta še dva brezžična mikrofona (en identičen) ter 6 inEar sprejemnikov. Sprejemnik sem doma odprl in na pogled ni bilo videti nič neobičajnega. Ima kdo kakšno idejo kako to rešiti oz. od kod lahko prihaja šum?

Tole pa je povezava do sistema:
http://www.jts.com.tw/english/products/detail.php?fid=4&subid=21&pid=469
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri kabel od mikrofona do oddajnika (XLR Balanced)
Preveri kabel od sprejemnika do mikserja (XLR Balanced)

Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na namen uporabe oddajnika bi rekel, da je prišlo do okvare na oddajniku.
Lahko pri padcu ali ... .

Tako sklepam,ker si navedel, da si preizkusil z drugim mikrofonom in šuma ni bilo.

Po hitrem pregledu navodil vidim, da bi oddajnike lahko stestiral tudi z uporabo SDR ključka. Sklepam da imaš FM modulacijo.
Nazaj na vrh
tlogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Preveri kabel od mikrofona do oddajnika (XLR Balanced)
Preveri kabel od sprejemnika do mikserja (XLR Balanced)

Kabla od mikrofona do sprejemnika ni, ker je brezžičen. Od sprejemnika do mešalke pa smo kabel zamenjali, ter poskusili tudi na drug izhod pa je bilo enako. (To sem prej pozabil napisati).
Nazaj na vrh
tlogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Glede na namen uporabe oddajnika bi rekel, da je prišlo do okvare na oddajniku.
Lahko pri padcu ali ... .

Tako sklepam,ker si navedel, da si preizkusil z drugim mikrofonom in šuma ni bilo.

Po hitrem pregledu navodil vidim, da bi oddajnike lahko stestiral tudi z uporabo SDR ključka. Sklepam da imaš FM modulacijo.

V spominu nimam, da bi kam padel... Je pa montiran v rack ohišju, kjer je dobro pritrjen.

Lahko malo več poveš o tem SDR. Mogoče kakšen link?
Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omenil si, da z drugim oddajnikom ni šuma. Torej zna biti težava v oddajniku, ki ni fiksno montiran v rak.

SDR: https://www.google.com/search?q=sdr+usb
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel ali žičke v zglobu na oddajniku ali v zglobu na mikrofonu
tlogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Omenil si, da z drugim oddajnikom ni šuma. Torej zna biti težava v oddajniku, ki ni fiksno montiran v rak.

SDR: https://www.google.com/search?q=sdr+usb&client=firefox-b-d&sca_esv=34b770eb4fc2a6ee&ei=p0H-Z7CNIbiB9u8P8_Kx0A4&ved=0ahUKEwjw_Lqq9tmMAxW4gP0HHXN5DOoQ4dUDCBA&uact=5&oq=sdr+usb&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiB3NkciB1c2IyBRAAGIAEMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeSO0FUMYBWPUDcAF4AZABAJgBVKABpQGqAQEyuAEDyAEA-AEBmAIDoAKyAcICChAAGLADGNYEGEeYAwCIBgGQBgiSBwEzoAebCbIHATK4B60B&sclient=gws-wiz-serp

Oba sta montirana v rack, eden zraven drugega.

Torej bi s tem SDR ključkom videl, če dobivam dober signal od mikrofona (kar glede na to, da je na drugem sprejemniku delal, je)? Bolj sumim XLR izhod sprejemnika. Vidnih okvar na vezju nisem opazil. Kaj lahko preverim tam? Imam multimeter in nek hobby osciloskop. Slike pripnem.
Nazaj na vrh
tlogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še slike...

DSC_1702.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.96 MB
 Pogledana:  1 krat

DSC_1702.JPG

DSC_1700.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.55 MB
 Pogledana:  0 krat

DSC_1700.JPG

DSC_1699.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.35 MB
 Pogledana:  1 krat

DSC_1699.JPG

Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi da ne bereš v detajle. Torej še enkrat, kar se da enostavno:

Torej imaš isti oddajnik, ki ga stestiraš na 2 sprejemnikih.

To je prvi test in brez rezultata tega testa ti enostavno ne morem pomagat.

Rezultat točno tega testa napiši, in nič drugega.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@tlogar, imate kaj na novo montirano v hiši ali kje že, ko je delovalo še normalno brez šuma? Kakšne ledice, itd...?
SDR bi prišel prav za test. Ko pri meni vklopim LCD TV, mi SDR pokaže prevej več motenj na raznih frekvencah, kot pa da je off. Izklapljaj določene el. stvari pa boš videl.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
...
SDR bi prišel prav za test. Ko pri meni vklopim LCD TV, mi SDR pokaže prevej več motenj na raznih frekvencah, kot pa da je off....
@s53al: Napravi si QRM eliminator.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
s53al je napisal/a:
...
SDR bi prišel prav za test. Ko pri meni vklopim LCD TV, mi SDR pokaže prevej več motenj na raznih frekvencah, kot pa da je off....
@s53al: Napravi si QRM eliminator.

Hvala. Mogoče pa res kdaj.

tlogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2025 6:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Se mi zdi da ne bereš v detajle. Torej še enkrat, kar se da enostavno:

Torej imaš isti oddajnik, ki ga stestiraš na 2 sprejemnikih.

To je prvi test in brez rezultata tega testa ti enostavno ne morem pomagat.

Rezultat točno tega testa napiši, in nič drugega.

To smo stestirali. Sem napisal, da sem svoj mikrofon povezal na drug sprejemnik in je delovalo.
Nazaj na vrh
tlogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2025 6:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
@tlogar, imate kaj na novo montirano v hiši ali kje že, ko je delovalo še normalno brez šuma? Kakšne ledice, itd...?
SDR bi prišel prav za test. Ko pri meni vklopim LCD TV, mi SDR pokaže prevej več motenj na raznih frekvencah, kot pa da je off. Izklapljaj določene el. stvari pa boš videl.

Nazadnje se je montiralo 3 inEar sisteme, vendar je bila motnja prisotna že prej.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni