|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Martin50 Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Feb 2025 4:50 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.27
|
Objavljeno: Sre Feb 26, 2025 8:50 am Naslov sporočila: Iščem pomoč pri koračnih motorjih |
|
|
Pozdravljeni vsi.
Za vse to sem zelo nov, zato me potrpite. Koračni motor moram krmiliti z Arduino Nano in gonilnikom koračnega motorja. Imam koračni motor Nema 23 ([url][/url]), gonilnik TB6600 in nano.
Moram imeti, da se motor zavrti za 270 stopinj in se sam ustavi, ko pritisnem gumb. Nato naj se motor zavrti v drugo smer za 270 stopinj, ko ponovno pritisnete gumb.
Želim tudi, da bi lahko pritisnil isti gumb, da zaustavim motor znotraj 270 stopinj, če naleti na oviro.
Potrebujem pomoč pri kodiranju. Ogledal sem si nekaj videoposnetkov tukaj o koračnih motorjih in skica stepper-test01.ino se uspešno izvaja.
Želim ga upravljati samo z gumbom, kot v stepper-test01.ino, vendar naj motor ve, kje se začne in konča, namesto da se samo še naprej vrti.
Vsaka pomoč bi bila zelo cenjena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Feb 26, 2025 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni