|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 9:50 am Naslov sporočila: Termostat talnega ogrevanja |
|
|
Pozdrav
Pri Kitajčkih sem kupil termostat za talno ogrevanje. Moti me ker je najmanjša histereza oz, dead time kot oni pravijo 0,5 stopinje. Če si prav razlagam je to +- 0,5 stopinje. Za talno gretje se mi zdi to preveč. Zanima me če je že kdo hekal takšen termostat, saj je verjetno vse v programu. 0,1 ali 0,2 stopnji + - bi po moji oceni bilo idealno
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
57.88 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.14 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Talno gretje ima tako grozno počasen odziv, da je 0.5 st.C OK
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno zaradi počasnega odziva imam sam nastavljeno 0.2°C. Če čakaš na stopinjo razlike, te že krepko zebe, ko talno začne kaj greti. No, čez čas pa ti je ob taki histerezi pretoplo...
Ampak to gre za 0.2° skupne histereze, se pravi +-0.1°C. Če gre tudi v naslovnem sporočilu v resnici za +-0.25°, potem ne bo panike. Če je pa res 1 stopinja histereze, pa ni ravno uporabno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
tretjic je napisal/a: |
Ravno zaradi počasnega odziva imam sam nastavljeno 0.2°C. Če čakaš na stopinjo razlike, te že krepko zebe, ko talno začne kaj greti. No, čez čas pa ti je ob taki histerezi pretoplo...
Ampak to gre za 0.2° skupne histereze, se pravi +-0.1°C. Če gre tudi v naslovnem sporočilu v resnici za +-0.25°, potem ne bo panike. Če je pa res 1 stopinja histereze, pa ni ravno uporabno. |
Sem enakega mnenja, koliko je dejanska histereza moram še stestirat, mislim pa da, kot se meni vedno dogaja slabša varianta + - 1 stopinja.
Zato pa iščem nekoga ki je že hekal kaj takšnega
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Navodila termostat.pdf |
Velikost datoteke: |
1.77 MB |
Downloadano: |
2 krat |
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.20
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je kdo probal regulacijo s PID krmilnikom ? Mogoče celo takim, ki ima self-learning ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni